8M- Les dones diem prou i ens plantem!. L’Aurora

 Suscric  plenament aquest Manifest que m’ha arribat dels amics de l’Aurora.

JUNTES SOM MES FORTES I HO ACONSEGUIREM!!!

Estem a les portes d´un nou 8 de Març dia Internacional de la dona treballadora i de les lluites feministes, però aquest any per primer cop, a Catalunya i a España, farem VAGA. Pel moviment feminista i per la CGT de 24 h, i per CC.OO. i UGT de 2 hores per torn de treball per posar en valor que 2 h és el temps que una dona ha de treballar de més en una jornada laboral per cobrar el mateix que un home. Això és fruït de les relacions entre el moviment feminista i el moviment sindical que assumeix i fa seves les reivindicacions feministes.

Ara diem PROU:

  • A salaris i pensions de misèria. De mitjana les dones cobrem 6.585 € menys de salari i 805 € de pensió que els homes.

  • A la bretxa salarial, per sectors, per edats, per nacionalitat, per tipus d´ocupació, per tipus de contracte i per tipus de jornada.

  • A no trencar el sostre de vidre que ens manté a llocs de menys responsabilitat, menys poder i menys retribució econòmica.

  • A assumir majoritàriament les tasques de cures: de la llar, d´atenció als infants, a les persones dependents…

  • A tot tipus de violències masclistes. L´any passat 9 dones van ser assassinades a Catalunya per les seves parelles o ex-parelles, aquesta és la data més punyen, però per sota trobem moltes, masses dones que han patit i estant patint, agressions de diferents tipus: física, psíquica, econòmica, laboral…

  • A que es posi en dubte les nostres paraules a denúncies i declaracions davant de la judicatura.

  • Al patriarcat que continua mantenint-se i que les dones el vivim i patim.

Perquè moltes d´aquestes reivindicacions siguin possibles, cal que les diferents administracions creïn més recursos públics: escoles bressol, residències per avis i per persones dependents, professionalitzar i assumir el treball de cura, que la llei de dependència torni als barems i les prestacions inicials, amb dotació pressupostària; compliment de la llei d´igualtat, per tant s´incorpori que per la mateixa feina hem de tenir el mateix sou, que és posi en marxa el Pacte d´Estat contra la violència de gènere amb dotació pressupostària real, que la legislació avanci en més permisos pels homes quan son pares; com s´acaba de fer a Euskadi on els funcionaris podran gaudir del mateix permís que les mares…

Les dones volem viure i gaudir d´una societat més igualitària, més justa, més equitativa i participativa de manera real i no simbòlica entre les dones i els homes, en la que tinguem: visibilitat real, llibertat per vestir com vulguem, per caminar pels carrers a qualsevol hora del dia i de la nit, per tenir tot tipus de relacions amb qui vulguem i quan vulguem, per decidir sobre el nostre cos, per dir no i que es respecti que NO és No.

Cal tenir present que les dones que lluitem ara som hereves de totes les dones i totes les lluites que durant molts anys han mantingut i han reivindicat les nostres mares i les nostres àvies. Perquè van ser, som. Perquè som, seran.

Aquest8M ENS PLANTEM!!! Farem vaga laboral, de cures, de consum i d´estudiants.

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: