Ara li toca a Alemanya. Pere Grau

(Traducció de l’article en alemany, penjat el 27.3.18 al Blog de Josep Mª Boixareu. L’enllaç amb l’original és:
En virtut d’una euroordre de detenció del govern espanyol, la policia alemanya ha detingut el President en funcions del govern català, Carles Puigdemont, i l’ha internat a la presó de Neumünster.
Estic segur de parlar en nom de tots els catalans que viuen a Alemanya, si demano insistenment a les autoritats alemanyes que no lliurin Puigdemont de cap manera a Espanya. Allà no pot esperar cap procés equitatiu, sinó un acte de venjança disfressat de procés normal, que tindria com a finalitat
l’aniquilació social (i potser després, la física) del 130 President català. En aquest context és indiferent si l’acusació espanyola de “rebel·lió” és comparable o no a la definició alemanya d’alta traició. El punt essencial és que aquesta acusació s’ha fet arbitràriament, vulnerant les lleis espanyoles. El codi penal espanyol deixa inequívocament clar que “rebel·lió” té com a premisa l’ús de violència armada contra l’ordre estatal existent. Aixo no ha passat en cap moment. Puigdemont i els altres polítics que també n’han estat acusats ni han usat violència armada ni de cap altra mena, ni l’han afavorit ni l’han predicat. Les acusacions de sedició i de malversació són igual d’arbitráries. A Catalunya (i això els manaires espanyols no ho volen entendre) no són els ciutadans els que han seguit cap consigna de polítics ambiciosos, sinó que són ells els que han exercit pressió al damunt dels polítics. Puigdemont i el seu govern no han fet altra cosa que voler realitzar l’encárrec rebut dels electors, de forma pacífica i democrática; i és aquesta voluntat dels electors catalans la que xoca amb les idees dels ultranacionalistes espanyols sobre la “sagrada unitat d’Espanya”. A Turquia se’ls condemnaria per “terroristes”, a Espanya ho fan per “rebels”, però és el mateix métode. A la premsa alemanya diuen alguns que Puigdemont ha vulnerat les lleis i que per tant és comprensible que per això s’actui judicialment contra ell. Per estrambòtic que aquí a Alemanya a molts els hi pugui semblar no ha estat el govern català sinó l’espanyol el que ha atemptat repetides vegades contra les seves pròpies lleis. No es tracta solament de les acusacions de rebel·lió on no n’hi ha hagut cap. Comença ja per haver declarat il·legal el referéndum català d’independéncia del 1.10.2017, encara que el Pacte Internacional de Drets Humans de l’ONU (que és part integral i vinculant de la Constitució espanyola) l’emparava plenament. I l’ús de l’article 155 de la Constitució espanyola que es fa servir per justificar la intervenció administrativa de Catalunya, ni permetia que es disolgués el Parlament català ni que es destituís el President i el Govern. Dient-ho breument: no va ser el referéndum la cosa il·legal sinó la seva prohibició per part de Madrid. No ha estat el govern català el que s’ha saltat les lleis com ha volgut, sinó l’espanyol.  La petició espanyola d’extradició de Puigdemont és de manera clara i precisa l’intent de fer callar un polític (o fins i tot quelcom pitjor), que no ha comés cap delicte perseguible penalment.
L’any 1940 l’Alemanya nazi va lliurar el que llavors era President català Lluís Companys a la  dictadura de Franco que el va fer afusellar després d’un judici sumaríssim. El régim espanyol actual no és com la dictadura de Franco, però n’ha conservat moltes de les seves idees.  A l’Espanya actual ja no hi ha separació de poders. Puigdemont és una persona perseguida políticament, que no pot esperar cap justícia dels jutges i dels fiscals espanyols.
Lliurar-lo a Espanya seria una vergonya per un país que, amb tot dret, consta com un dels més democrátics del món.  Només es pot apel·lar a les autoritats alemanyes: sisplau no deixin que es produeixi una injustícia així; no facin el joc als ultranacionalistes espanyols que a Catalunya trepitjen sense cap vergonya els principis fonamentals de la democràcia occidental.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: