Criminalització per adoctrinament a l’escola. L’Aurora-om

L’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca és la punta de l’iceberg de la criminalització contra l’Escola pública catalana. Les nou persones docents denunciades per la Fiscalia per delicte d’odi són un cap de turc per castigar de forma exemplar el paper troncal que les escoles van tenir en la preparació i execució del referèndum de l’1 d’octubre.

N’hi ha d’altres com les de la Seu d’Urgell, l’Institut Lluís de Peguera de Manresa, la Montserrat i Vedruna a Barcelona. I n’hi haurà més.

L’entrevista de dimarts 8, d’alts càrrecs del Govern central amb guàrdies civils amb fills a l’Institut El Palau, a la seu de la Delegació del govern a Barcelona, obre una campanya de denúncies d’adoctrinament i atia l’odi contra el professorat. Però la concentració en defensa del personal treballador docent, convocada per CCOO, mostra que no els hi posarem fàcil.

Diferents organitzacions han constituït una Taula d’Emergència social docent, amb CGT, I-CSC,UGT, USTEC-STES (IAC), ADIC Ensenyament, ANC, Docents per la República. El compromís és per ‘defensar l’educació en els valors democràtics en la cultura de la pau i en l’esperit crític, com a pilars bàsics perquè els futurs ciutadans construeixin una societat justa, democràtica i participativa’.

Després de la catarsi democràtica de l’1 d’octubre, la violència policial estatal desfermada va generar un estat de xoc sobretot en els nens i nenes, l’alumnat més petit i adolescent. Les escoles van actuar arreu, el dia següent, en actes de reparació de greuges, de cura i de diàleg col·lectiu, per facilitar que l’alumnat, el professorat, pares i mares, situessin els valors de la pau, la convivència i les llibertats, com a troncals d’una educació critica i lliure.

L’Estat a través de la Fiscalia i el Ministeri d’Interior cerca totes les maneres de dividir, desmoralitzar i derrotar el moviment nacional català democràtic i republicà. Ciutadans ha atiat el foc posant-hi benzina al denunciar amb nom i cognoms els i les professores d’El Palau de Sant Andreu de la Barca.

Albert Rivera acusa al PP de condescendència enfront de l’independentisme. En la creuada anti catalana de Ciutadans, la immersió lingüística i l’Escola catalana, sobretot la pública, són un bastió a batre.

Déu n’hi do quina perspectiva! A la memòria de la ciutadania demòcrata encara son presents els llargs quaranta anys de prohibició del català, i de repressió de les idees, a l’escola i a la cultura, per part de la dictadura franquista.

És de remarcar que l’atac frontal de l’Estat, la Judicatura i Ciutadans es centra en l’escola pública. L’escola privada, amb uns nivells de concertació molt elevats, queda apart. Per una part no van vertebrar la possibilitat d’allotjar urnes i votar l’1 d’octubre, per altra hi ha una connivència escandalosa dels poders polítics catalans i de la Generalitat en fomentar la concertació privada, mentre s’escanya l’escola pública i no s’assumeix els compromisos d’inversió pel seu desenvolupament-

Ciutadans brega per dividir i confrontar el poble treballador català segons la seva llengua o identitat, també en funció de la seva ètnia, religió i cultura. És l’exaltació d’un nacionalisme espanyol reaccionari, que nega les llibertats fonamentals, així com destructiu de la nació catalana i la seva convivència de pluralitat cultural i treballadora. Xenofòbia i tarannà dictatorial.

La unitat de les classes populars de Catalunya, en defensa del professorat d’El Palau i de l’escola pública, és un factor poderós de llibertat, sobirania i camí republicà.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: