Música per la Pau i la memòria. Teatre Auditori de Granollers

L’Orquestra de Cambra de Granollers dirigida per Corrado Bolsi va oferir ahir un Concert molt especial al Teatre Auditori, acompanyats amb el Cor Mixt de la Unió que dirigeix David Gómez Comino, el Cor femení de Granollers que dirigeix Marta Desaigues i la Polifònica de Granollers sota la direcció d’Agustí Vidal. La direcció dels cors participatius va ser a càrrec de Mireia Barrera.

La Direcció visual: FRAU, Recerques Visuals amb Vicenç Viaplana i Helena Pielias. Joan Garriga historiador especialitzat en la guerra civil i la repressió franquista a Granollers i comarca. Laura Casanovas tècnica superior Arxivera i Gestora Documental. Emilio Morenati fotoperiodista compromès sempre amb informació sobre desastres.

EXCEPCIONAL espectacle, coordinat tot a la perfecció. La Música extraordinària: Simfonia de Cambra op.108 de D. Xostakovitx. And bird are still op.72 de T. Yoshimatsu. Stabat Mater en sol m op.138nde Josef Gabriel Rheinberger. Cantique de Jean Racine op.1 de Gabriel Fauré i, l’Ave Verum de W.A. Mozart.

Posta en escena d’excel-lència, tot molt ben sincronitzat. No podies deixar de mirar les imatges terribles de guerra del món actual per arribar a les bombes sobre Granollers fa 80 anys. Escoltar les diferents Simfonies, les veus adients dels Cors. Mai havia escoltat una quietud tan sentida…

Silenci sepulcral que permetia no perdre res del que oferien els músics, els cors, les imatges colpidores, es diria que, tots els que omplíem a vessar l’Auditori vam quedar corpresos, sense respiració. L’efemèride ho mereix: 80 anys desprès d’aquell dia fatal quan tots vam emmudir.

Com diu el programa del Concert d’ahir: Avui, amb la música, els hi donem de nou la paraula amb tristor, però també amb esperança. Una paraula que ens embolcallarà gràcies a les veus i els instruments dels músics de la nostra ciutat que s’han volgut sumar a aquesta commemoració amb un repertori ple d’harmonies i melodies serenes, reflexives i plenes de vida, pel record i el desig que, amb música no ens quedem muts.

 

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: