Dimecres 13 de juny. Clariana. Teresa Batlles. Esmorzars de forquilla

Sí, esmorzar de forquilla a la Fonda Europa lloc de Trobada un dimecres al mes amb Clariana. La instigadora: Teresa Batlles i, en aquesta ocasió, el convidat era Joan Garriga, advocat. historiador, amic, home dinàmic que ho sap tot, encuriosit sempre no importa el motiu. Deu comensals al voltant d’una taula el vam escoltar, amatents, embadalits amb la seva saviesa i bon humor. Joan Garriga és un personatge que, si no existís, caldria inventar.

A partir d’un llibret de Urbanitat dels anys 60, autora una dona, Professora de Primer Ensenyament, vam conversar de tot allò que era obligat, de tot el què era prohibit i punible. Petites frases amb significat profund. Parla dels pares, dels avis. Dels Directors espirituals ara en desús, gairebé com pares i avis. Com saludar. Significat d’Amistat. Com educar. Com fer feliç a la parella.

Moltes controvèrsies: les nenes no podien “replicar” mai. No es podia parlar de tenir la “Regla”. No els era permès d’anar amb bicicleta, com tot, era pecaminós.  Les dones tenien d’anar sempre darrera els marits.

No podem oblidar que la majoria d’una noia era als 21 anys. Vam parlar del maig del 68, el Maig francès quan una sèrie de protestes, vagues i manifestacions van trencar moltes rutines de tot ordre. Va arribar l’amor lliure.

Va suscitar llarg diàleg, tots teníem molt a comentar, records d’infància, d’escola, de família. Interessant com sempre. Ajuda a recordar i expressar sentiments sovint amagats.

Bona taula la de la Fonda Europa, bona companyia d’amics, gran enraonador sabedor del què diu van suposar un punt d’inflexió a les nostres rutines, un obrir ulls i orelles als que saben entusiasmar amb el seu saber. Gràcies Joan Garriga, gràcies Clariana i Teresa Batlles.

 

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: