Des del Satuari de Puiggraciós clamem Llibertat pels presos i exil.liats politics! Manifest

Mafifest que va llegir el Jaume Galobart, membre del Grup Enllaç de Puiggraciós

Aplegats al  Santuari de la Mare de Déu de Puiggraciós

ens hem encomanat a Santa Maria i hem demanat la seva intercessió, davant del Pare del Cel, per tots els qui, avui, en el nostre món, veuen trepitjats, d’una manera o altra, els seus drets personals, familiars, nacionals i humans.

MANIFESTEM que, essent cadascun –home o dona, d’arreu del món– tots fills del nos-tre Pare del cel i germans tots els uns dels altres, proclamem la nostra igualtat, i la rei-vindiquem des de la perspectiva de fills de la Nació Catalana. Tots els humans i totes les nacions tenim uns mateixos drets, on sigui que hem nascut, sigui quina sigui la nostra ascendència, i sigui quin sigui el territori on hem desplegat la nostra existència.

Des d’aquesta realitat, REIVINDIQUEM per a tots els Pobles de la terra –sigui quin sigui el seu territori, la seva història i la seva cultura– el dret inalienable que tenen a sobre-viure amb la identitat i les característiques que els són pròpies. I, per tant, cap autoritat ni cap Estat polític no poden menystenir els drets d’aquelles comunitats nacionals que han estat afaiçonades històricament, no pas per la força de les armes sinó per la pròpia idio-sincràsia. I, alhora, tenen el dret i el deure de defensar-se de qualsevol agressió recent o històrica que els impedeix desplegar-se com a nació entre les altres nacions germanes i lliures de la terra.

Després de més de tres-cents anys de diferents i constants entrebancs passats i pre-sents que ens han impedit desplegar la nostra dignitat. Avui, fidels a aquests valors irre-nunciables, reivindiquem aquesta dignitat en la seva totalitat nacional i, també, des la perspectiva dels condicionaments presents i personals que ens tenen tenallats.

DENUNCIEM la privació de llibertat de fills del nostre Poble Català que, no tant sols no s’han distingit per cap malifeta, sinó que han sobresortit en la defensa dels nostres drets comuns, dels de tota la nostra nació, i n’han afavorit la reivindicació justa, pública i necessària.

Ningú no pot dir-nos que ens estem equivocant quan precisament no fem res més que defensar els nostres drets històrics, els d’avui i els de demà; els quals ens sentim ple-nament responsables de transmetre vigents i actius a les nostres generacions venidores.

Entre els qui constituïm el Poble Català som molts els qui tenim la mirada i el cor posats en JESÚS DE NATZARET que va passar fent el bé, que va predicar en la seva llengua materna, l’arameu (dialecte de l’hebreu), va plorar sobre Jerusalem i no va plorar sobre Babilònia o sobre Roma –les capitals del Mal i de l’absolutisme– ciutats imperials que s’autoafirmaven rebutjant i esclafant les altres nacions. Més encara, Jesús no es va esmunyir de la fèrula d’un tribunal que no tenia cap dret sobre ell sinó que va assumir la condició de presoner, maltractat i crucificat per fidelitat al Designi de l’Amor de Déu per la Salvació de tota la Humanitat, fins a morir a la Creu i guanyar-nos la Resurrecció.

GERMANS EMPRESONATS, també els exiliats, estem amb vosaltres, no us obli-darem mai, no abandonarem la vostra causa, la causa del nostre Poble Català, ni la causa de cap altre Poble del món sencer que avui sofreix qualsevol dels perversos tractaments que neguen el dret a ser persona, a ser família, a ser nació i a ser digne fill de la Humanitat que té Déu per Pare i Creador.

Grup Enllaç. Santuari de Puiggraciós. 8 de juliol de 2018.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: