Esgléssia Sant Esteve de Granollers. Cel enllà…

L’església de Sant Esteve,  la dita Parròqia, segle XII/XIII  consta de diferents capelles i una gran sagristia. Altars Laterals dedicats a diferents sants, va ser construida pels germans Pau i Rafel Vergós i també pel seu pare Jaume, quan la mort del seu fill Rafel. L’únic vestigi que queda  de l’antiga església gòtica de Sant Esteve, bastida en el segle XV sobre l’edifici romànic, és una torre de 34 metres d’altura que consta de tres cossos, el primer de planta quadrada i els altres octogonals, amb finestrals de triceria trilobulada gòtica, coronat per una barana amb motius entrellaçats.  Va ser cremada l’any 1936,  reconstruïda a partir 1941, inaugurada el 1946.

Deu n`hi do del moviment que rep, entrades i sortides, grups d’infants contemplant acompanyats imagino de monitors o mestres les diferents Capelles entre les quals la de la Mare de Deu de Montserrat on han cantat el Virolai. També m’ha cridat l’atenció una persona amb cadira de rodes acompanyada per una cuidadora, entrant i sortint de les diferents capelles.

Aquesta tarda hi he passat més d’una hora asseguda, pensant, meditant. La meva atenció al què passava s’ha frenat quan ha començat a sonar l’orgue, música que em te robat el cor. Imagino que el responsable -no l’he vist però intueixo era ell- Vicenç Prunés, gran compositor/intèrpret- que assajava o, simplement es divertia improvisant.  Pura meravella, experiència que repetiré. He sortit nova, contenta de l’experiència.

Gràcies, intentaré fer ho de tant en tant, un alto a la feina per reposar, per aclarir pensaments i elevar l’esperit i la mirada cel enllà

 

 

 

 

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: