Fem pinya. No més capelletes.

Faig meva la seva frase de Lluis Llach : quan hi ha temporal m’agrada pujar al “barco”, No, baixar de la nau. Jo hi afegeixo: per petita i estrafolària que sigui la barca.

Tothom s’apunta a les victòries. No per lluitar i guanyar-les. Molts, massa, aspiren només al poder econòmic que suposen per les seves rendes. Sempre son els mateixos vestits o, amb màscares diferents. Tots els sabem…

Ara a Catalunya, hem de fer pinya NO més capelletes, distorsionen. Enterboleixen el camí.

Camí que no podem torçar ni tampoc perdre la brúixola per saber en tot moment on tenim el Nord.  Som molts els que estem il.lusionats, esperançats, convençuts que la victòria serà nostra perquè així ho hem decidit i així ho volem.

Victòria que, com la sal en la lluita de Gandhi, ens servirà per endegar el futur anys ha anhelat, el retorn a casa de presos i exiliats i la construcció de la anys ha, enyorada República per governar-nos.

Marxa de la Sal que va iniciar Mahatma Gandhi l’any 1930, sol , però, a la que  poc a poc s’hi va anar sumant molta gent pel camí.

Camí llarg i feixuc que els va conduir a la victòria gràcies a la persistència i el bon fer, i per saber compartir uns i altres.

Hem d’estar convençuts també del què i per què ho volem. La fe i l’esperança mouen muntanyes. CAMINEM!

 

El 12 de marzo de 1930, Mahatma Gandhi emprendió la que se conoció como Marcha de la Sal con vistas a arrancar la independencia de la India al Imperio Británico. Después de un recorrido a pie de 300km, llegó el 6 de abril de 1930 a la costa del Océano Índico. Avanzó dentro del agua y recogió en sus manos un poco de sal. Por este gesto irrisorio y altamente simbólico, Gandhi alentó a sus compatriotas a violar el monopolio del estado sobre la distribución de sal. Este monopolio obligaba a todos los consumidores indios, incluidos los más pobres, a pagar un impuesto sobre la sal y les prohibía recolectarla ellos mismos. Es análogo a la gabela que, bajo el Antiguo Régimen gravaba la sal en Francia. En la playa, la multitud, nutrida de varios miles de simpatizantes, imitó al Mahatma y recogió agua salada en recipientes. Su ejemplo fue seguido por todo el país. De Karachi a Bombay los Indios evaporaban el agua y recogían la sal a plena luz del día desafiando a los británicos. Éstos últimos llenaban sus cárceles con 60.000 ladrones de sal indios. La Marcha de la Sal supone para los hindúes el equivalente al motín del té en Boston que condujo a los Estados Unidos a la independencia.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: