Homenatge a Josep Verde Aldea a Granollers

Granollers va retre Homenatge a l’amic Josep Verde Aldea, amb qui tantes hores havíem compartit, des d’aquells temps que, reunir-se, era ja perill de vida.

Una Comissió cívica vam dibuixar l ‘Acte que, amb la col.laboració de molts, va sortir d’excel-lència. La Sala Tarafa va ser el marc idoni on dur-lo a terme, espai on tantes hores havia passat Verde, i on  encara avui s’hi commemoren els els aconteixements singulars.

Van sortir a parlar de l’homenatjat polítics i civils que havien compartit des de diferents àmbits la seva trajectòria, començant per Mn Cardús, el rector de Marata on tantes conspiracions s’hi havien dut a terme. Miquel Roca Junyent -pare, com Verde, de la Constitució espanyola-. Joan Major de l’època de la fundació del PSC i que va ressaltar “nosaltres érem de l’ala cristiana”. Eugeni Gay que va recordar el paper de Verde en la creació d’un equip de juristes que, des de Pax romana van denunciar a la ONU les desaparicions i tortures de la Dictadura argentina i també a l’Institut de Drets Humans. Anna Terrón que va ser Diputada en el parlament Europeu amb Josep Verde. Emocionada, va enaltir el pensament de Verde repetint  com deia ell: només mitjançant la Cooperació, acabant amb les fronteres,  i guiats per la Paraula, aconseguirem la Pau.

Van passar un Vídeo representatiu de la seva vida familiar i política, mentre uns alumnes del Conservatori Municipal de Música Carles Riera ens oferien el seus sons.

En presència de la seva filla Montserrat i els seus dos fills Agustí i Oriol, les seves nétes Helena i Eva van repassar, a duet, de forma amorosa, la vida familiar del seu avi amb boniques paraules, ben trobades i escaients, per a rememorar i enaltir la trajectòria d’un personatge estimat per tothom.

Colofó amb Música de Josep Mª Roger que ens va fer posar la pell de gallina, tancar els ulls i recordar. El primer moviment de la Sonata K.332 de Mozart i la Sardana Tocs de Festa del nostre estimat Josep Mº Ruera.

Acte entranyable que va cloure l’alcalde Josep Mayoral, amb paraules entranyables de la llarga trajectòria d’aquell jove que, nascut a Granollers, fill de pares procedents de Sòria, familia senzilla republicana que es va exiliar a França. Allà va passar els seus primers anys de vida. El seu bon fer  va ser reconegut al món, gràcies a les seves inquietuds, i, perseverància.

Fins a sempre!

 

 

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: