28 de desembre. Dia dels Sants innocents

Aquesta data, quan la meva infantesa, era esperada per organitzar saraus pel carrer. Penjar «llufes» que havíem preparat amb dies d’antel-lació a l’esquena sobre tot de les persones grans.  Nosaltres procuràvem no deixar que en les plantifiquessin i fóssim la riota de tothom.

Llufes que havíem preparat de forma escrupolosa dibuixos o Advertències que lligàvem amb un cordill i enganxàvem amb agulles a l’esquena de qui fos: Mestres, parents, amics i, de manera especial, a aquells que formaven part de les nostres rivalitats. Coneixíem be que era allò que no els agradava i justament era allò el què els hi penjàvem.

Altra manera de divertir-nos era, convocant cites, a persones diferents, on no apareixeria ningú. Potser li ho proposàvem a aquella amiga que li agradava un noi que no n’hi feia cas. O a algú que li fèiem creure que tenia un dinar o un sopar que No hi comptava i, espera i espera… fins a descobrir que era una mentida del dia…

No teníem tantes frivolitats com tenen ara xics i grans però l’enginy incitava, en aquella data esperada, per a fer allò que era impossible, qualsevol altre dia de l’any.: mentides pietoses que No feien mal, simplement provocaven alguna rabieta, pel fet d’haver -se deixat ridiculitzar.

Potser també instàvem a una trobada de la gent del poble convocada per l’Ajuntament a la plaça. O anunciàvem  l’arribada amb el cotxe de línia d’algun forà reconegut, o un titellaire que veia a fer les delícies de petits i grans al mig del carrer. Eren temps difícils, no abundaven les diversions com ara.

 

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: