Jordi Sánchez des de Lledoners

8/01/2019, 19:09

8/01/2019, 19:09

Hola Montserrat,
La celebració del Congrés constituent de la Crida s’apropa. I com us deia la setmana passada les veus i les notícies sobre aquest nou projecte es faran sentir més durant els propers dies. Lamentablement, també creixeran el soroll, els rumors i les especulacions sobre la Crida i el seu futur. Aquesta setmana passada el soroll s’ha centrat en un suposat acord entre Junts per Catalunya i la Crida al voltant d’una candidatura encapçalada per Joaquim Forn a l’Ajuntament de Barcelona.

No em consta que en Joaquim Forn hagi pres cap decisió encara. En tot cas, vull donar tot el meu suport a la decisió que pugui prendre els propers dies. És indiscutible que, si Joaquim Forn decidís presentar-s’hi, seria una gran notícia per a Barcelona. El seu coneixement de la ciutat i especialment els projectes que té al cap per reforçar el paper de Barcelona el convertirien en un candidat de luxe per a qualsevol candidatura. La seva dedicació a Barcelona els darrers deu anys, quatre com a tinent d’alcalde, són la millor credencial.

El seu compromís, a bastament demostrat en els tres mesos que va ser conseller d’Interior, a favor de garantir l’exercici del dret a l’autodeterminació de la ciutadania l’1 d’octubre de 2017, li confereixen una garantia de lleialtat i responsabilitat insuperable a favor del projecte republicà. Una responsabilitat exercida com a membre del Govern Puigdemont amb plenitud de consciència, fins a l’extrem d’estar avui tancat a Lledoners a l’espera del judici. Precisament aquesta circumstància és el que fa que tothom hagi de respectar la seva decisió final, sigui quina sigui.

Pel que fa a la Crida, ningú prendrà cap decisió sobre cap tema important abans de la celebració del Congrés constituent, el 26 de gener. Un posicionament de la Crida a les portes d’unes eleccions és una decisió de la màxima transcendència, i heu de saber que defensaré sempre que només pertoca prendre un acord d’aquesta naturalesa al conjunt d’associats i associades, és a dir, a la mateixa Assemblea. Sou les persones associades i fundadores de la Crida les úniques legitimades per determinar si la Crida ha de tenir un paper o no en unes properes eleccions a la ciutat de Barcelona. I no dubteu que així serà. Per tant, no doneu crèdit a cap notícia que doni per fetes coses relacionades amb aquesta decisió.

El que sí que us vull dir és que, per damunt de qualsevol possible alcaldable, a la ciutat de Barcelona només hi ha una fórmula guanyadora per al sobiranisme: la seva unitat d’acció, concretada en una llista conjunta. Falten poc més de quatre mesos per les eleccions municipals i no podem badar. Barcelona necessita un nou projecte revitalitzador com a ciutat i l’independentisme necessita que l’Ajuntament de Barcelona aposti clarament pel projecte republicà nascut l’1-O. La confluència de les candidatures independentistes en una sola oferta electoral ens garantirà el govern de la ciutat. No és una especulació: és una constatació que mostren totes les enquestes, sense excepció.

Si el sobiranisme va unit a Barcelona, la primera posició – i amb aquesta, l’alcaldia – serà automàtica. Des de la Crida sí que podem dir que ens mou l’esperit guanyador de l’1 d’octubre. Treballarem per la unitat fins al darrer moment. D’això, també en parlarem en el Congrés constituent, el 26 de gener. Apunteu-vos-hi ja!

Llum als ull i força al braç!

acces

Jordi Sànchez
Presó de Lledoners, 7 de gener de 2019

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: