Seguim ben actius per la unitat. Des de Soto del Real. Jordi Sánchez

Hola Montserrat

La Crida va néixer per contribuir a culminar el camí cap a la independència tot promovent allò que ens uneix: els valors democràtics i republicans. La demanda d’unitat entre les formacions polítiques sobiranistes no és un objectiu en si mateix, però sí que és un instrument molt valuós, especialment en uns moments polítics tan excepcionals. Així ho vau entendre els milers de persones que fa una setmana vau participar en la consulta interna de la Crida. Una majoria aclaparadora (més del 90%) us vau expressar a favor de la unitat per encarar les properes eleccions a les Corts espanyoles.

Lamentablement, la demanda d’unitat no ha estat escoltada per totes les formacions polítiques. N’hi ha que creuen, de forma legítima, que és el moment d’accentuar el valor dels espais partidistes i no la fortalesa del moviment independentista.

Ho hem dit moltes vegades: no es tracta d’amagar ideologies. Es tracta de reafirmar allò que compartim més enllà de l’assoliment d’una Catalunya independent en forma de República: l’aspiració a una societat més justa, amb més progrés econòmic i menys desigualtats, més compromesa amb la sostenibilitat i particularment activa en la defensa dels drets personals i les llibertats polítiques.

Vau considerar oportú -mitjançant la consulta d’aquest darrer dissabte- que acceptés la invitació d’encapçalar la candidatura de Junts per Catalunya a les properes eleccions del 28 d’abril. Assumeixo la responsabilitat des de la convicció que la Crida ha de continuar posant tots els esforços en la construcció d’una resposta unitària al repte que l’Estat espanyol ens planteja.

El meu compromís a favor de la unitat continua sent el mateix de sempre. De fet, l’aposta de Junts per Catalunya no és altra que la defensa de la unitat com a instrument per avançar de manera més eficaç en la resolució del conflicte polític que ens ocupa. I l’aposta política no serà altra que la defensa del dret a l’autodeterminació com a via per solucionar democràticament la crisi política que avui bloqueja la vida política.

És hora de reafirmar els valors i les actituds que tan forts ens han fet. És el moment de tornar a demostrar la nostra adhesió al diàleg com a via per solucionar qualsevol conflicte polític i a la vegada és també el moment de tornar a dir ben clar i ben alt que l’autodeterminació no és delicte i que les urnes del referèndum són l’opció democràtica ineludible per encarar el futur a Catalunya i Espanya.

Us vull agrair la participació a les dues consultes fetes aquests darrers 10 dies. La política també són les formes i les nostres formes són les que permeten que les persones associades prengueu part en les decisions més compromeses i rellevants de la Crida. El nostre ADN democràtic està determinat per la transparència i la participació. Aquest és el compromís que l’equip de govern va assumir quan es va presentar a l’elecció i és el que practicarà sempre.

En 24 hores vau participar en la darrera consulta prop de 10.000 persones. És una xifra molt important, que personalment valoro, de la qual tothom s’hauria de sentir satisfet, i que indica que la Crida és una organització viva com les més vives que hi ha. De la pluralitat i de la participació i el compromís democràtic intern, en fem la nostra fortalesa. Us encoratjo a seguir ben actius.

Gràcies per la teva confiança i, sobretot, gràcies per ser-hi!

Us convido, les persones que encara no ho hagueu fet, a sumar-vos a la Crida, a fer-vos associades. Més que mai cal sumar persones i unir esforços per seguir avançant cap a la República.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: