Jordi Sànchez, des de la presó. Impactant

La primera entrevista amb vídeo a un pres polític des de la garjola des dels seus empresonaments el 2017 ja és un fet. Jordi Sànchez ha intervingut en una roda de premsa a l’Agència EFE després d’un permís per part de la Junta Electoral ahir a les 11 de la nit. En una sala que realment semblava part d’una presó, amb una bandera d’Espanya i una fotografia del Rei d’Espanya al costat, ha fet una mostra de fermesa, idees clares i força molt impactant.

Jordi Sànchez ha deixat clar que porta 550 dies engarjolat privat de qualsevol contacte amb imatges amb la premsa, i ha demostrat que té molt a dir. Segons ell, si l’Estat el condemna, demostrarà que té una justícia parcial –tot i que, ben mirat, ja hi ha mostres per donar i vendre–. De fet, el Consell d’Europa va decidir ahir que faria un informe investigant els empresonaments a opositors tant a Espanya com a Turquia. L’Estat va demostrar no calcular les conseqüències de la violència de l’1-O, i ara potser tampoc és capaç de preveure el que li vindrà si executa una sentència condemnatòria.

Jordi Sànchez també ha deixat una idea clara: el referèndum serà la pedra angular de l’acció de Junts per Catalunya al Congrés. Potser no condicionaran la investidura de Pedro Sánchez a la concreció de l’autodeterminació, però des del dia 1 després que sigui president, tant Junts per Catalunya com Esquerra l’intentaran acorralar per aconseguir-ho. Potser sense anar a l’uníson, potser sense unitat, potser sense estratègia, però l’objectiu és el mateix. Al cap i a la fi, els caps de llista de les dues formacions estan dormint cada nit sota el mateix sostre infame a Soto del Real.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: