Granollers recorda les víctimes del Bombardeig 1938: MAI MÉS

Com cada any el 31 de maig Granollers recorda un trist episodi de la seva història , aquell Bombardeig que va robar la vida de 224 persones, nens que anaven a escola, homes que els acompanyaven, majoritàriament grans, donat que no eren al front i, dones que feien cua a la Porxada llavors mercat, per intentar fer-se amb alguna menja.

A les 9 i 5 minuts d’aquell nefast dia, 5 bombarders Savoia-Marchetti de l’ Aviació legionària de la Regia Aeronàutica -forces aèries italianes- van deixar caure sobre la nostra ciutat malèfiques bombes sobre punts estratègics: la Porxada on la gent esperava poder obtenir quelcom per menjar, la carretera zona Fonda Europa , l’Hospital. Les imatges desoladores mostren el desastre: 224 morts : 124 dones, 84 homes, 16 no identificats, runes.  Familiars intentant trobar les restes dels  sers estimats que van morir sense culpa, entre els quals, nens que anaven a l’escola.

La frase de tots els que van prendre la paraula després de les explicacions que, com cada any, va fer l’Historiador Joan Garriga, els records de Jordi Font director del Memorial Democràtic, i  l’alcalde Josep Mayoral que va cloure l’acte van ser: MAI MÉS

 

 

One Response to Granollers recorda les víctimes del Bombardeig 1938: MAI MÉS

  1. Maria Antonia Arnau Puigvert dice:

    diem mai mes per nosaltres ! però les guerres no paren

    Le gusta a 1 persona

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: