Josep Cuní, Gemma Nierga i Ricard Ustrell, protagonistes al MAC dels 20 anys

 

Presentació de la 20a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya

Josep Cuní, Gemma Nierga Ricard Ustrell seran a la 20ª edició del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) que se celebrarà el proper 12 de juny a Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers). Hi seran amb l’objectiu de donar la visió professional sobre els nous escenaris audiovisuals. Josep Cuní i Ricard Ustrell, periodistes de dues generacions diferents, conversaran amb la també periodista Gemma Nierga per explicar com el seu treball quotidià es veu afectat per l’escenari digital i com encaren la comunicació en aquest nou panorama. Aquesta és una de les més de 30 sessions, activitats i tallers, amb una cinquantena de ponents, que ha preparat el MAC en aquesta edició d’aniversari.

Les sèries d’èxit, al MAC
Un any més, el certamen tampoc s’ha oblidat de la ficció. Els guionistes de sèries d’èxit com “Benvinguts a la família” (TV3 i Netflix), “Les de l’hoquei” (TV3) o “Sé quién eres” (Tele5) parlaran sobre com treballar un guió televisiu d’èxit i la influència de les plataformes de sèries en els guionistes. Participaran en aquesta sessió Núria Parera, coordinadora de guió de “Les de l’hoquei” (TV3), Iván Mercadé, showrunner de “Benvinguts a la família” (TV3 i Netflix) i coordinador de guió de “Sé quién eres” (Tele5) i Laia Aguilar, guionista de “Madres” (Tele5) que moderarà Carmen Abarca, presidenta de Guionistes Associats de Catalunya i guionista de sèries com “Com si fos ahir” (TV3).

Actualitat i futur del sector
Un dels temes d’actualitat que es tractarà serà la proliferació de les deep fakes. En una sessió conduïda per Josep Maria Ganyet, els periodistes Marc Argemí i Karma Peiró, la investigadora en Intel·ligència Artificial, Elisabet Golobardes i el director d’estratègia digital i d’audiències de la Vanguardia, Javier Martínez debatran sobre el gir que han fet les fake news a partir als avenços tecnològics en el camp de la intel·ligència artificial. És així com es creen comunicacions deep fakes, molt més difícils de desmentir que les fake news.

Comunicar amb perspectiva de gènere
La perspectiva de gènere també tindrà el seu espai. Les periodistes Gemma Ruiz, Elvira Altés i Arantza Diez, moderades per la directora de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, donaran pautes sobre què poden fer els mitjans de proximitat per evitar reproduir els estereotips i com contribuir a fer més visibles les dones, les seves veus, realitats i punts de vista.

Eines pràctiques per als mitjans de proximitat
Si ens centrem en els mitjans de proximitat, el MAC, amb la col·laboració de la Xarxa de Comunicació Local, ha preparat diferents sessions per donar eines als mitjans locals i comarcals per ser més competitius i professionals.

L’expert en Social Media, Pedro Rojas, explicarà com implementar estratègies de màrqueting de guerrilla perquè els mitjans de proximitat tinguin més visibilitat a les xarxes socials. Elena Neira, professora de Comunicació Audiovisual de la UOC i experta en plataformes de vídeo sota demanda com Netflix, farà la sessió d’obertura del MAC presentant els resultats, curiositats i xifres del primer any de Xala!, la primera plataforma de vídeo on demand i tendències en català.

Amb la col·laboració del Clúster Audiovisual de Catalunya, el MAC vol col·laborar a crear el Pacte de Territori per treballar plegats entre els diferents parcs audiovisuals, centres de producció, espais de platós, incubadores i fàbriques d’innovació de dimensions i característiques diverses a crear una xarxa col·laborativa que defensi de fora comuna els interessos del territori més enllà del potent focus barceloní.

Altres de les sessions destacades destinades als professionals del sector són la que parlarà sobre la influència de la inversió publicitària en les ràdios o la que ho farà sobre com mesurar les audiències.

El so del futur
De la mà de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya, l’àudio tornarà a tenir una presència important al MAC d’enguany. Ramon Vives i Ismael Nafría parlaran de la revolució de l’àudio, de l’impacte que està tenint en la vida quotidiana i de la importància que les empreses tinguin una identitat sonora.

Una altra sessió, amb ponents internacionals i la veu del director de continguts de Catalunya Ràdio, Santi Faro, posarà el focus en la ràdio visual, és a dir, si posar càmeres als estudis radiofònics és una tendència europea, molt seguida a països com França, que també s’acabarà instaurant a casa nostra.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: