Moció a l’Ajuntament Granollers per la incorporació llaç groc façana

MOCIÓ PER LA INCORPORACIÓ DEL LLAÇ GROC A LA FAÇANA DE L’AJUNTAMENT DE GRANOLLERS EN SOLIDARITAT AMB LA SITUACIÓ
D’INJUSTÍCIA DELS PRESOS I LES PRESES POLÍTIQUES CATALANES.

Els legítims representants del poble de Catalunya i els líders de la societat civil porten en una situació injusta de presó preventiva des de fa més d’un any i mig. És inacceptable que persones que han demostrat el seu compromís amb la democràcia siguin acusats de delictes com la rebel·lió, la sedició, la desobediència o la malversació.

Parlem d’activistes socials i polítics honorables que van actuar sempre d’acord amb la voluntat del poble, refrendada a les eleccions del 27 de setembre del 2015 i la majoria parlamentària resultant, i d’acord amb els principis de la llibertat d’expressió, la llibertat de participació i, sempre, contra tota mena de violència, fos quin fos el seu origen.
Alhora, van actuar seguint els raonaments dels principis democràtics que busquen solucions dialogades als conflictes polítics; en aquest sentit, fem evident que el comportament autoritari de l’Estat Espanyol (des de tots els seus estaments polítics) mostrant-se reaci a buscar vies de diàleg i de distensió ha ajudat, també, a crear un esperit de confrontació evident i ha propiciat que, hores d’ara, la via de resolució del conflicte sigui la penal i no la dialogada. Amb les greus conseqüències personals que això comporta.
En aquest context, els llaços grocs s’han convertit en un símbol reivindicatiu i de solidaritat per mostrar el rebuig contra la vulneració dels drets civils i polítics més fonamentals.

El llaç groc no és una reivindicació exclusiva dels independentistes, és una reivindicació democràtica contra la presó preventiva d’activistes socials i càrrecs electes per les seves idees polítiques.

En aquest sentit, moltes persones, entitats i institucions han decidit mostra la seva solidaritat amb aquesta situació d’injustícia col·locant llaços grocs en els seus espais més visibles.
L’equip de govern de l’Ajuntament de Granollers va mantenir el llaç groc fins a l’inici del cicle electoral d’aquest 2019 ja que hi havia vigent una prohibició per part de la Junta Electoral Central.

Un cop acabat el període electoral, i finalitzada la prohibició per part de la JEC, el llaç groc no s’ha tornat a incorporar per voluntat pròpia de l’equip de govern municipal quan ja no hi ha cap impediment per a fer-ho.
Atès que la situació de repressió i injustícia que viuen els líders polítics i socials no ha canviat, demanem a l’equip de govern que torni a incorporar el llaç groc al balcó de l’Ajuntament de Granollers.

En aquest sentit, apel·lem a l’esperit del 3 d’Octubre, on a Granollers vam viure la manifestació més massiva de la història recent de la ciutat, sumantnos
a la indignació per la repressió viscuda per part de les forces de seguretat de l’Estat espanyol contra votants indefensos i desarmats, i després del virulent discurs de Felip VI d’Espanya.

Moments en els que els granollerins i les granollerines de tota condició i ideologia van sentir com mai l’orgull de pertànyer a una ciutat de profunds valors democràtics, cívics i de tolerància, tal i com reclamem sovint quan ens identifiquem com a ciutat educadora.

Ens cal apel·lar, doncs, a aquest sentiment perquè institucions, entitats i ciutadania avancem sense descans al voltant dels grans consensos que ens uneixen: fi de la repressió, llibertat dels presos polítics i lliure retorn dels exiliats, així com una solució democràtica i dialogada al conflicte català que passa indefectiblement pel reconeixement del dret a l’autodeterminació dels pobles.

Per tots aquests motius, els Grups Municipals d’Esquerra Republicana – Acord Municipal, Junts per Granollers i Granollers per la Independència – Primàries Catalunya a l’Ajuntament de Granollers, proposem l’adopció dels següents

ACORDS

1. Tornar a incorporar el llaç groc a la façana de l’Ajuntament de Granollers, com a
símbol de solidaritat amb la situació d’injustícia que pateixen els presos i les preses
polítiques catalanes i com a mostra de compromís amb la llibertat d’expressió i la
democràcia.
2. Complir aquest acord de manera immediata en el termini màxim d’una setmana
després de la seva aprovació.

Núria Maynou i Hernández
Portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana – Acord Municipals

Àlex Sastre i Prieto
Portaveu del Grup Municipal Junts per Granollers

Mònica Ribell i Bachs
Portaveu del Grup Municipal de Granollers per la Independència – Primàries Catalunya

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: