El vallesà Josep Mª Turull nou rector de la Sagrada Família

Josep Maria Turull, fill de Parets, que ha estat durant 14 anys rector del Seminari de Barcelona, substitueix Lluís Bonet i Armengol que es jubila.

Aquest dijous s’han fet públics els canvis de rectors de cara el curs vinent a les parròquies de l’arquebisbat de Barcelona que ha decidit l’arquebisbe Joan Josep Omella. Un dels nomenaments més rellevants que s’ha confirmat és el de Josep Maria Turull com a nou rector de la parròquia i de la Basílica de la Sagrada Família. Turull serà el primer rector de la Basílica. Fins ara només hi havia un rector per a la parròquia que té la seva activitat en la cripta del temple de Gaudí. Bonet era rector des de feia 25 anys. Quan va arribar encara no s’havia construït la nau del temple i tot just s’havia acabat la façana de la Passió. Però des de 1930 ja es funcionava com a parròquia en la cripta del temple, una església que també acull la tomba d’Antoni Gaudí.

Els amics li desitgem molta sort en la noble tasca que li han encomanat.

Vet aqui la Benvinguda que li han dedicat.

Com a membre del Consell Pastoral Parroquial, i sentint-me representant dels fidels de la Parròquia voldríem donar-li Mn. Turull, la nostra benvinguda.El seu nomenament com a rector del Temple, unint la Basílica i la Parròquia, és un signe tan positiu, que sols podem congratular-nos-hi. Aquesta meravellosa “Casa de Deu” projectada per el nostre geni insigne, Antoni Gaudi, podríem dir que queda convertida definitivament en la “Llar de Deu”. Diem això perquè, totes les veritables llars tenen un lloc íntim, segur i a vegades tranquil on es pot meditar i pregar en silenci; en el nostre cas aquet lloc, en el Temple de la Sagrada Família, és la Cripta, centre religiós de la Parròquia. És en aquest lloc, on està el sagrari, on reposen les despulles dels fundadors, també on s’inicia la història de la construcció del Temple i on, segons alguns, hi ha la pedra més important de les que formen i formaran el Temple, la pedra que tanca la clau de volta de la cúpula de la Cripta (històricament la pedra que ningú volia i que finalment corona l’edifici) i que te el gran honor de sostenir sobre seu l’ALTAR de la Basílica. Mn. Turull, avui amb el seu nomenament de rector, queda segellat el conjunt. Quina alegria!.El Temple de la Sagrada Família té dues facetes clares, una és la del seu impacte visual, la meravella de les seves torres, façanes i escultures,el conjunt arquitectònic que es pot veure de tant lluny i que tant bé representa la nostra ciutat, i que mou a milions de persones a visitar-lo; l’altre faceta és la de l’efecte que fa sobre els que volen cercar-ne l’espiritualitat i el missatge religiós; és el servei espiritual a l’entorn, als veïns, als forasters i als estrangers, que realitza la Parròquia. La Parròquia, que rep peregrins de tot el món, prefigura, com diu el Papa Francesc, aquesta “Església al carrer”, que és signe de la unitat de la raça humana, entre nacions, famílies i cultures.No se’ns amaga, Mn. Turull, la complexitat de mantenir l’acolliment en les dues facetes del Temple; però avui creiem que ésel moment d’oferir-li l’ajut incondicional de la comunitat parroquial. Vostè serà, des d’ara el guia d’aquestes pedres vives, que som els fidels de la Parròquia, tot seguint el llegat i mestratge extraordinari de Mn. Lluís Bonet, que n’ha estat rector els darrers 25 anys.Volem renovar, en aquest moment, el nostre compromís de viure l’audàcia creativa de l’amor cristià. D’entendre i viure l’anunci de la “veritat” radical i exigent de l’evangeli no com l’anunci d’una frontera que separa bons de dolents, sinó com les voreres d’un camí de perfecció al qual tots hi som convidats i en el que l’important es caminar junts i no restar sols o aturats.Novament, en paraules del Papa Francesc, “som germans i germanes de tots i, per aquesta raó, hem de ser profetes d’un nou món”. Pregarem per ser fidels a aquest compromís i l’acompanyarem, Mn. Turull, en la seva acció pastoral. Per això rebi, des d’ara, la nostra benvinguda més cordial.

“Escrit llegit pel representant dels fidels de la Parròquia, en l’acte de presa de posessió de Mn. Josep Maria Turull com a rector de la Sagrada Família”

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: