Perú. Ofrenes a la terra

Recordo les ofrenes a la Mare terra que fèiem, a Cusco i a Puno, a casa d’un amic. Venia un  chaman i ens feia participar a les seves cerimònies d’homenatge a la Pachamama i alhora demanar-li favors. Era curiós com encenia el foc, les coses que hi cremàvem: les que no ens agradaven sovint de paraula i les que li oferíem en tant que homenatge: herbes, flors, dolços, pa, cartes amb peticions particulars. M’embadalia el clamor dels seus cants i precs.

També quan la Marxa Mundial per la Pau i la NoViolència a les ruines de Tiwanaku -Bolivia- meravelles arqueològiques pre incaiques.

Va ser una civilització que va desaparèixer, no se sap ben be com, possiblement per moviments sísmics. recordo encara com, en determinats punts, senties unes vibracions estranyes irresistibles.

Inimaginable per qui no ho ha viscut…

Recordo la sensació grandiloqüent d’aquells encontres amb centenars de persones fent rotllana: CANTANT, MOVENT-NOS I ATIANT EL FOC AMB TOT EL QUÈ LI OFERÍEM

Emotives ofrenes les que vam fer a les ruïnes maies a la Mare Terra: focs, la importància d’aquell fum, els cants, les abraçades.

El Machu Pichu n’era testimoni.

Tothom s’abraça cor contra el cor de l’altre, d’esquerra a esquerra, per poder escoltar el seus batecs. Inimaginable si no ho has viscut.

Records de vida que sempre m’acompanyen…

 

 

 

One Response to Perú. Ofrenes a la terra

  1. Maria Antonia Arnau Puigvert dice:

    a Barcelona també hi ha un grup d´andins que cada primer divendres de mes organitzen una k´oa amb l´ofrena a la mare terra !!!

    Me gusta

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: