“Hem de fer una teràpia nacional”. 10 setembre Marxa de torxes. Rosalia. Salicrú


La gran notícia del dia d’avui no ha estat cap altra que Rosalia Vila Tobella. La ja catalana universal, amb la seva curta edat, ha guanyat aquesta matinada un parell de premis MTV. És la primera catalana de la història en fer-ho, i això la situa a l’altura de l’star system musical mundial, tota una fita de la que, com a catalans, n’hem d’estar aboluta i plenament orgullosos, sense matissos.
Si no fos per això, la notíci seria molt clarament que el govern català ha decidit denunciar finalment l’espayol pels 1.300 milions que ens deuen. I com a reaccionat la Moncloa? Amb mentides. Han tret a la plaestra un suposat informe que ho justificava, però que poc després s’ha demostrat que es tractava d’un document plenament inventat. A la que hem rascat una mica, se’ls ha vist el llautó més ràpidament del que ens pensàvem.
Cal seguir aquest camí i rebutjar totalment la voràgine d’odi que s’ha anat generant a les xarxes socials, i que ha empès a manipuladors com Javier Cercas avui en un article a El País, a retratar l’independentisme com allò residual, hispanòfob i racista que era als anys vuitanta i part dels noranta. Hem de fer una teràpia nacional d’una vegada i passar pàgina ja, em deia avui en Xavier Salicrú, un molt bon amic palafollenc. Ho necessitem com a país i ja. Les seves paraules venien a tomb de l’anunci del portal ‘Marxa de Torxes’, que intenta donar cobertura i coordinar totes les marxes del país, que ahir anunciava que no actualitzarien més el portal i que cridaven a fer les marxes la setmana de l’1O, perquè ells es creien el referèndum.
De l’1O, que tots ens vàrem creure, ja han passat dos anys. Però no va sortir bé (o no es va gestionar bé, perquè el referèndum va anar prou bé). Però ens la vàrem fotre, i amb la proclamació de laindepedència ens vàrem llençar clarament a la piscina, i aquesta estava buida. I és una llàstima, sí, però o hem de superar si volem ser forts per generar un nou intent en un breu lapse de temps. Però estem trigant molt a fer aquesta catàrsi col·lectiva, i la sentència de l’1O ja amenaça amb venir. Els arguments de ‘Marxa de Torxes’ són més que pobres, i segurament pocs seguiran aquesta consigna, però el pitjor és que si seguim fantasiejant d’aquesta manera, trigarem més a poder-ho fer de veritat.

 

3 Responses to “Hem de fer una teràpia nacional”. 10 setembre Marxa de torxes. Rosalia. Salicrú

  1. Maria Antonia Arnau Puigvert dice:

    hauriem de fer els carrers nostres !!!

    Me gusta

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: