1 DE SETEMBRE 80 anys de l’inici de la Segona Guerra Mundial

L’1 de setembre del 1939 a la matinada començava la Segona Guerra Mundial amb la invasió de Polònia.

 

Avui fa 80 anys de l’inici d’una guerra que va deixar més de 35 milions de morts, camps de concentració, 17 milions de desplaçats a Alemanya, una Europa destrossada i unes ideologies que avui dia pensàvem que ja no existien.

 

Des de l’ARA, aquest diumenge fem un dossier en paper en què parlem sobre els 80 anys d’aquell fet que va destrossar el Vell Continent. Ens preguntarem si hi ha paral·lelismes entre l’Europa dels anys 30, en plena crisi política, econòmica i social, amb l’actual. A més, Daniel Roig, historiador del Centre d’Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona, ens explicarà com es va anar creant aquest clima que va portar el feixisme i el nazisme al poder.

 

D’altra banda, també veurem el paper que va jugar França en aquesta guerra i el paper de la Resistència. Posarem el focus en l’Itàlia refugiada i com va continuar batallant des de l’exili, i també com l’Alemanya dirigida per Hitler va eliminar totes les veus dissidents.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: