Eufònic 2019: Comença el festival d’arts sonores i digitals a les Terres de l’Ebre | 05-08 setembre

Comença Eufònic 2019!

Del 5 al 8 de setembre, eclosió sonora a La Ràpita

Dijous 5 de setembre suposa el tret de sortida de l’eclosió sonora d’Eufònic, festival d’arts sonores i visuals, a La Ràpita amb l’espectacle inaugural “A vore” de Sònia <gómez &Astrio, una fussió de jotes ebrenques i cants de llaurar amb electrònica i dansa contemporània, en una versió de carrer que aquell mateix cap de setmana es podrà veure també a Fira Tàrrega.
Aquell mateix dijous, uns dels concerts més importants del festival, amb l’actuació de William Basinki a l’Observatori de l’Ebre en un concert a l’aire lliure sota les estrelles. Ambdues activitats són gratuïtes.

Recorreguts per la programació d’Eufònic 2019

Inclassificables

Des del viatge còsmic d’El Petit de Cal Eril fins al mestre La Estrella de David, artista de culte i autor d’un dels millors discs de l’any passat amb “Consagración”. Però també el trio Gambardella i el seu còctel de noise amb tocs jazzístic i dub o el pianisme delicat i avanguardista de Nil Ciuró, amb teclats, arpa i violoncel.

TOTA LA INFORMACIÓ

Electrònica d’avantguarda

Les nits d’Eufònic es consagren a l’electrònica avançada amb l’imprescindible Pye Corner Audio; els catalans Sumluv o la banda gallega Músculo!. Completen l’hedonisme nocturn la qualitat garantida de C.E.E. Shepherds i Ylia. L’artista visual, Elena Juárez s’encarregarà del vessant visual de l’espai nocturn.

TOTA LA INFORMACIÓ

youFonic

L’espai més jove del festival dedicat als sons urbans més frescos l’ocuparan aquest any tres noms emergents com Kyne, el joveníssim Rojuu i Romantic Kitano, una força de la natura que s’ha de veure en directe. Entrada gratuïta a l’espai més canalla d’Eufònic a Lo Sindicat.

TOTA LA INFORMACIÓ

Radicals als marges

A l’espai del Mercat Vell es concentraran les propostes més experimentals  del festival amb el pop deconstruït d’Aalbers; l’electroacústica de reConvert ProjectWilliam Luke Valerio i les seves catedrals sonores d’enrarida bellesa; i Balfa i la seva electrònica densa i opresiva. Gratuït!

TOTA LA INFORMACIÓ

Bastardia sonora en clau femenina

Les dones prenen la davantera des de diverses línies d’atac: la rapera britànica Lady Lykez; el pop digitalista de l’alemanya dvdv;  Agost movent-se entre el shoegaze i el dream pop; el subtil pop electrònic de la madrilenya Yamila o l’electrònica en el seu vessant més experimental de Nara is Neus i Clara Brea.

TOTA LA INFORMACIÓ

Espectacles AV

L’Auditori Sixto Mir de Sant Carles de la Ràpita acollirà els espectacles audiovisuals “_nybble_” d’Alex Augier i “Membrane” dels quebequesos Push 1 Stop & Wiklow, dos propostes d’alguns dels artistes més punters del panorama audiviosual, que trenquen la bidimensionalitat teatral per crear espectacles immersius de llum, imatge i so.

TOTA LA INFORMACIÓ

Vermuts musicals

El tradicional vermut als Ullals de Baltasar el protagonitzen DJ Goodfellah i el supercombo Hijos del Trueno amb la seva rumba mediterrània i verbenera. La cloenda d’Eufònic 2019 serà al Xiringuito del Suís amb el directe de Confeti de Odio i una sessió de Sonido Tupinamba, entre musclos i cerveses a peu de mar. Entrada gratuïta.

TOTA LA INFORMACIÓ

Eufònic Pro

Debats, classes pràctiques, sessions de networking, exposicions de projectes per part de festivals establerts, trobades b2b i cafès amb artistes, sempre amb l’objectiu d’enfortir el coneixement de la gestió cultural i la indústria així com contribuir a la seva transformació. Jornada professional adreçada a gestors culturals i artistes. Inscripció gratuïta.

TOTA LA INFORMACIÓ

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: