Des de la presó: ✊11S – per tornar-ho a fer hi hem de tornar a ser

 
omnium cultural
Per molta gent d’arreu del món,
el «mateix de sempre» ja no és una opció.
Jamila Raqib

Estimadíssims socis,

La presó no ha sigut un topall en les aspiracions democràtiques de la societat catalana, així que no tingueu cap dubte que utilitzarem les condemnes del Tribunal Suprem com a palanca de transformació. En cap cas representaran la visualització de cap derrota, sinó un pas imprescindible més en el llarg camí cap a la llibertat. Seguirem fent que l’aleteig de centenars de milers de papallones enforteixin la nostra lluita noviolenta, empeltada de tendresa, esperança i determinació.

Aquesta Diada demostrarem de nou que el poble no falla mai. I que davant un Estat que empresona la llibertat d’expressió i el dret a la protesta pacífica, mai renunciarem a la mobilització com a instrument per millorar la societat. Estic convençut que, seguint la crida conjunta amb els companys de l’ANC, omplirem els carrers de Barcelona i mostrarem al món que el moviment sobiranista no renuncia a exercir l’autodeterminació.

També reivindicarem que som el 80%, i sota el lema “Pels drets i les llibertats, absolució!” us convidem a la 19a Festa per la Llibertat que celebrarem a l’Espai Òmnium de l’Arc de Triomf.

Perquè com van fer els lluitadors antifranquistes, ens tocarà combinar l’acció noviolenta i la mobilització constant amb la construcció d’alternatives, al servei de la cultura, la cohesió social i la justícia social.

Som en un procés de transformació personal i col·lectiva, que rebutja l’obediència cega per atendre l’única llei superior a la qual tots els homes i dones deuen obediència: la veu de la pròpia consciència.

Segueixo il·lusionat per estar a punt de veure créixer la família i penso que aquest també és un dels millors missatges que modestament podem fer arribar arreu. Per això, aprofito per agrair-vos de tot cor totes les mostres de complicitat i empatia que rebem i que fan que tot el que estem vivint plegats valgui la pena.

Amigues i amics: per tornar-ho a fer, l’11S i cada dia, hi hem de tornar a ser.

jordi cuixartJordi Cuixart
President d’Òmnium Cultural

Presó de Lledoners, 4 de setembre del 2019

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: