Jordi Cuixart parla de la Sentència

omnium cultural
“La vida és el preu d’un ideal”
Lluís CompanysEstimadíssims socis,

Ahir vam conèixer la sentència, però no va ser un dia de pena, sinó d’un gran sentiment d’autoestima col·lectiva. Els presos polítics de Lledoners estem forts, serens i junts, i ens sentim més a prop que mai de la Dolors i la Carme, així com de la resta de represaliats i exiliats.

Més que mai, és un privilegi enorme ser el desè President d’Òmnium Cultural, i espero estar sempre a l’altura de l’enorme responsabilitat que això representa.

L’Estat ha condemnat greument l’exercici de drets fonamentals, des de la violència institucional i essent, ell mateix, presoner de la por d’escoltar la societat.

Davant d’una sentència de 100 anys de presó per exercir drets fonamentals i el dret d’autodeterminació, l’única resposta possible és la reincidència. És a dir, exercir tots i cadascun dels drets condemnats, deslliurats de qualsevol limitació que no sigui la veu de la pròpia consciència.

L’Estat equipara la mobilització social noviolenta amb la sedició. En nom de la sagrada unitat d’Espanya es condemnen drets i llibertats com el dret a la protesta, així que a partir d’ara es criminalitza penalment, per exemple, l’aturada d’un desnonament.

Cal que no caiguem en el parany de la frustració. Junts estem construint la societat del demà, i ho farem des de la determinació més absoluta, sense renunciar a la diversitat que defineix la societat catalana.

Fem que la vergonya d’aquestes sentències faci la volta al món, acompanyats de la mobilització popular i la voluntat inequívoca dels catalans i catalanes de contribuir, des de l’acció noviolenta, a la pau, la justícia i la llibertat, a Catalunya i arreu. Lluitar pel dret a decidir-ho tot esdevé una obligació moral i un acte de responsabilitat absoluta, també amb les generacions que vindran.

Lluny de cap penediment, ho tornarem a fer i ho farem junts, sense deixar-nos ningú pel camí. També per amor a la vida i la llibertat. Tinguem coratge i siguem perseverants.

Visca Catalunya lliure!

jordi cuixartJordi Cuixart
President d’Òmnium Cultural

Presó de Lledoners, 15 d’octubre del 2019

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: