Museu de Granollers: Per durar…

Si encara no ha visitat aquesta Exposició NO SE LA PERDIN. Encara queden dies per a veure-la a la Sala 7

El Museu de Granollers acull l’exposició PER DURAR, el treball de més d’un centenar de dones que, durant les tres primeres setmanes de març de 2018 van participar en les feines de restauració dels arrebossats tradicionals en la concessió Allou-Sana, al poblat de Tangassogo (Tiébélé), situat al sud de Burkina Faso.

Amb l’ajuda d’estris quotidians com una escombreta, una aixada o diferents tipus de pedres, i utilitzant terres i pigments naturals, aquesta tècnica documentada des del segle XVI és un testimoni excepcional de la cultura Kasséna, de valor universal, reconegut a la Llista Indicativa de Patrimoni de la UNESCO.

El treball que duen a terme periòdicament les mans expertes de les dones Kasséna i el seu “savoir-faire” tradicional, converteixen una necessitat que la modernitat descuida, com és el manteniment de les nostres edificacions, en una mostra d’art col·lectiu, fet en comunitat i solidaritat entre les famílies veïnes

És un projecte impulsat per l’arquitecte Albert Faus i el ceramista Toni Cumella, amb el suport del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i el Museu de Granollers. Comissariat de l’exposició: Carlos Quintáns Textos: Toni Cumella, Albert Faus, Carlos Quintáns i Miquel Sitjà. Vídeo: Agustí Corominas Aquarel·les: Jordi Castells Imatges: Toni Cumella, Anna Mas i Niek Kramer Maqueta ceràmica: Carme Balada

El projecte també ha comptat amb la col·laboració de: Miquel Comadran, Carme Comellas, Concepció Escobet, Aziz Houssale i Giovanni Quattrocolo.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: