Jordi Cuixart: “No hi ha prou presons per aturar tanta democràcia”

omnium cultural
“Tot depèn, sobretot, de vosaltres;
els joves” 

Pere Quart

Estimadíssims socis,

En primer lloc, vull enviar una abraçada ben forta a tots els presos i preses polítiques. Com deia Joan Mascaró, “ha arribat l’hora de ser la vostra pròpia llum”. Sobretot, no deixeu que us posin la presó a dins. La vostra ànima és lliure si el vostre cor també ho és. Tota la tendresa per als familiars dels represaliats i també per a tots els ferits. Penso cada dia en vosaltres.

Són moments durs, però també de molta esperança. Ho vàrem dir fa més de dos anys: “No hi ha prou presons per aturar tanta democràcia”. I avui, més que mai, cal mantenir-nos serens i units. Convertim tots els empresonaments i agressions en un motiu més per no defallir en la lluita. I fem-ho amb tota l’ambició del món per no deixar-nos ningú pel camí.

L’Estat segueix criminalitzant el dret a la protesta, i ara, amb l’aval que suposa la sentència del Suprem, les seves actuacions i reaccions són encara més virulentes. I malauradament, la repressió continuarà, perquè el principal objectiu és consolidar la retallada de drets i llibertats, també arreu de l’Estat.

Però al llarg de la història de la humanitat, la lluita noviolenta i la desobediència civil s’han mostrat sempre com els instruments més útils per forçar la negociació i els canvis polítics. Per això, després de més de 15 dies de mobilitzacions intenses, cal mantenir la persistència i la creativitat, així com evitar caure en la frustració.

La societat catalana ha estat sempre compromesa en la defensa de les seves institucions. Per això, demanem al Parlament i al govern de la Generalitat que, de manera urgent, vehiculin una resposta a la sentència, tan transversal i coherent com ambiciosa. Ningú no entendria que fos d’una altra manera.

Amics i amigues, ens tenim els uns als altres, i això és el que ens fa immensament afortunats. Cal seguir lluitant!

De tot cor,

jordi cuixartJordi Cuixart
President d’Òmnium Cultural

Presó de Lledoners, 31 d’octubre del 2019

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A <span>%d</span> blogueros les gusta esto: