Recordant accident tren a Les Franqueses

Avui, quaranta anys desprès, emotiu acte al mateix lloc on van morir 22 persones i resultar ferides més de 50.

La tragèdia estava servida a les 9.38 del matí del 6 de desembre 1979 prop de l’Estació de les Franqueses del Vallès quan un tren Procedent de Ripoll, sense frens va sembrar mort i consternació.

Paraules de l’alcalde de Les Franqueses  Francesc Colomé explicant què va passar. Agraïment a tots els que van col.-laborar a les tasques de rescat i acompanyament. Recordar per no oblidar, vet aquí el dilema. No podem obviar els fets luctuosos i oblidar els que els van patir.

Ens hi hem trobat amb alguns dels que tenien responsabilitat en aquells moments. Plegats hem reviscut les reaccions, els temors, la por, la sang vessada. La reacció de la gent, dels veïns, dels que treballaven per aquell indret i van fer córrer la notícia. ¨

Calia ajudar a desplaçar els ferits, recollir els morts. Anar a l’Hospital a donar sang… Acompanyar les famílies. Va ser gran la generositat de la gent, ho deien avui els alcaldes responsables de l’any 79 que avui hi eren presents, Rafel Ballús de Granollers, Ricard València de les Franqueses, el Director de l’Hospital de Granollers Agustí Trullà, Francesc Campanya i Antonio López caps de policia local, bombers, que han comentat el compromís de tothom en les feines de rescat i acompanyament de morts-ferits-familiars.

Presència de familiars dels damnificats. Absència dels alcaldes de Granollers, de Mollet, de Canovelles. Per què?

Minut de Silenci.  Paraules de Damià Calvet Conseller de Territori i Sostenibilitat implorant el Mai Més. Ofrena foral al Monolit que recorda tan luctuós fet.

Segueig vigent la reivindicació feta fa 40 anys de desdoblament de la línia de Rodalies deixada de la ma humana. Per què?

NO HI HA DRET!!!

 

 

 

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: