Barcino amb les seves 76 torres i 4 portes va ser coneguda com la ciutat coronada. Vivrant

Barcelona ha tingut tres grans muralles: la romana, la de Jaume I i la de Pere III. La muralla romana es va construir i reforçar al llarg d’un període de quatre segles entre els segles I al IV. A l’època romana, Barcino era una colònia molt ben comunicada i gaudia d’una gran activitat comercial d’importació i exportació de productes. Tenia la típica estructura de les ciutats romanes, amb una forma octogonal i amb una distribució en quadrícula dels habitatges i edificis que conformaven la ciutat Llurs muralles i les seves magnífiques portes mostren la importància que aquesta colònia comercial tingué per a l’Imperi Romà.

L’antic assentament iber era anomenat Barkeno. Quan la població va passar a ser colònia de Roma, entre l’any 15 i 13 abans de Crist, sota el mandat de l’emperador August, fou fundada la ciutat amb el nom “Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino”.

Una part significativa de l’antiga Barcino és visible al subsòl arqueològic del Museu d’Història de Barcelona, on també es conserven testimonis dels seus monuments i de la vida quotidiana dels seus habitants. Són moltes les troballes que, per cert no s’aturen, ens donen bona mostra del potencial comercial i l’alt nivell de vida, marca de la casa, que ja gaudia la ciutat llavors.

La imagen puede contener: cielo y exterior

One Response to Barcino amb les seves 76 torres i 4 portes va ser coneguda com la ciutat coronada. Vivrant

  1. Gràcies Vivrant per a recordar-nos la nostra Història

    Me gusta

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: