Declaració del Ple del Parlament de Catalunya sobre els Drets de l’infant

PARLAMENT-DE-CATALUNYA-1024x768L’any 1989, governants de tot el món van assumir un compromís històric amb la infància d’arreu del món en aprovar la Convenció sobre els drets de l’infant de les Nacions Unides. Aquest novembre, s’han celebrat els trenta anys de l’aprovació de la dita Convenció. I el Parlament de Catalunya es vol sumar a l’efemèride amb aquest declaració institucional.De llavors ençà, milions d’infants han millorat llur vida gràcies a l’exercici i l’acompliment progressiu de llurs drets, tal com proclamen la Convenció i els seus protocols facultatius.

Ara bé, arribat aquest moment, s’han de prendre decisions fermes per a garantir que cap infant no es quedi enrere i que tots puguin desenvolupar el màxim potencial.

Cal posar en relleu els grans progressos aconseguits en la promoció dels drets de la infància, però també cal accelerar els objectius de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, perquè la Convenció i els objectius de desenvolupament sostenible van plegats. I els drets dels infants no es poden materialitzar si no s’aconsegueix una aplicació eficaç dels dits objectius.

Avui i demà, els nens i les nenes són el bé més valuós per a aconseguir un món pacífic, just, inclusiu i pròsper. Per això, és urgent accelerar el progrés i intensificar l’acció.

El Parlament de Catalunya declara el seu compromís directe amb els infants de Catalunya i de tot el món, i vetllarà perquè els nens i nenes vegin garantits tots i cadascun dels drets que estableix la Convenció sobre els drets de l’infant de les Nacions Unides: per a cada infant, tots els drets.

Palau del Parlament, 12 de desembre de 2019

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: