Projecte Can Santa Digna a Llerona

Per què fa tanta por i alguns, no volen acceptar que prop seu hi hagi una Residència per acollir 42 joves emigrants menors -que han arribat sols, la majoria tenen 16 anys-, que, un grup de persones han creat, en un intent d’ajudar a nois sense sostre ni ofici, sense papers, que han travessat mars i muntanyes per arribar a Catalunya? En aquests moments tenen una Seu a Vic que acull 24 nois.

Van fer la presentació la Fundació Fontanilles impulsora del projecte al Casal de Llerona: Pere Molins Secretari de la Fundació. Pepa Arqué Directora Tècnica. Romina Llopart Directora del Servei 1ª acollida. Raimon Solá, Educador que, durant dues hores, van atendre i respondre les preguntes que els feien ciutadans de la zona interessats, majoritàriament, en la posta en marxa del projecte i el procés de legalització, donant resposta a les al.legacions. Les veus més crítiques van ser les d’alguns alguns veïns dels  Gorchs. I si no els acollim què passa? No és millor que els eduquem? van comentar el impulsors.

No és una empresa mercantil, Som una ONG molt fiscalitzada a retre comptes, va explicar el Pere Molins. Fa dos anys els atenem a diferents llocs, també a Vic.

En aquest mon estrany que plegats hem construït caldria felicitar-nos quan surten projectes com aquest que poden ajudar a integrar joves mancats de sostre i oferir-los caliu humà. La majoria de centres son a sols urbans. La possibilitat d’acollir los en zona rústica afavoreix la feina i les activitats.

La finca està molt protegida, l’han restaurat amb tota mena d’energies renovables protegint el medi Ambient, la llera del riu Congost i renovant el bosc de ribera. Consta de 2 masoveries una amb una família contractada per l’Entitat, l`altra pels serveis imprescindibles que acolliran 32 places residencials i altres 12 obertes. Es treballarà seriosament el tema oficis per obrir camins als nois.

És un repte que anirem seguint van explicar, tot i que fa dos anys hi estan treballant a partir dels procediments legals. Ara, pendents de les al.legacions que es puguin donar.

Van agrair a la Parròquia de Llerona i al Sr Rector la facilitat de poder fer aquest acte Informatiu.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: