Parlament de Catalunya: Declaració de la Junta de Portaveus del dia 19 de desembre de 2019

Declaració de la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya sobre la Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea amb relació a la immunitat de l’eurodiputat Oriol Junqueras i sobre la inhabilitació del President de la Generalitat.

Davant la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea respecte a la immunitat d’Oriol Junqueras i la del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de condemna a inhabilitació del president de la Generalitat:

La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya mostra una vegada més, la seva solidaritat amb totes les persones represaliades pels aparells de l’Estat espanyol. Els darrers mesos, més de dues mil cinc-centes persones han patit la repressió de l’aparell judicial, que actua en connivència amb els aparells institucionals i mediàtics.

La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya condemna la deriva autoritària de l’Estat espanyol i la criminalització de l’independentisme mitjançant una causa general, i denuncia l’aplicació sistemàtica del dret penal de l’enemic i la vulneració constant dels drets civils, socials i polítics a l’Estat espanyol. En aquest sentit, la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea mostra, una vegada més, l’arbitrarietat amb què s’aborda un conflicte de caire polític, fet que situa recurrentment els ciutadans en situacions greus d’indefensió.

La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya denuncia, una vegada més, la vulneració de la llibertat d’expressió i del dret de representació, i defensa que les institucions han d’ésser l’expressió de la voluntat popular.

La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya vol posar en valor el posicionament clar i contundent del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que deixa molt clar que s’han vulnerat els drets de l’eurodiputat Oriol Junqueras, els dels eurodiputats Carles Puigdemont i Antoni Comín, i també els de tots els ciutadans que van votar els eurodiputats independentistes.

La Junta de Portaveus manifesta, així mateix, que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea fa evident que els eurodiputats independentistes haurien d’haver pogut accedir al Parlament Europeu amb total llibertat.

La Junta de Portaveus manifesta que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea recorda el deure de col·laboració dels estats i, per tant, amb la seva sentència, demana al Tribunal Suprem que l’apliqui de manera immediata, deixi l’eurodiputat Oriol Junqueras en llibertat i declari la nul·litat de la seva sentència.

Així mateix, la Justícia de l’Estat espanyol ha inhabilitat el president de la Generalitat per desobediència a la Junta Electoral Central pel fet de no despenjar del balcó del Palau de la Generalitat les pancartes que demanaven llibertat d’expressió.

La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya denuncia la vulneració de la sobirania del Parlament de Catalunya i constata que l’Estat pretén imposar per via judicial el que és incapaç de guanyar democràticament a les urnes, alterar l’aritmètica parlamentària, i anul·lar la sobirania del poble de Catalunya per mitjà de la inhabilitació del president de la Generalitat.

No és la primera sentència de la Justícia de l’Estat espanyol contra un president de la Generalitat, ja que deu dels últims dotze presidents han estat represaliats, empresonats, forçats a l’exili, morts o condemnats injustament com ara el president Torra.

La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya constata que el respecte del dret d’autodeterminació dels pobles és clau per a l’abordament del conflicte polític. Mentre se segueixi negant el diàleg sobre aquesta qüestió no hi haurà resolució democràtica possible del conflicte.

Finalment, la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya exigeix l’amnistia immediata de totes les persones represaliades, la llibertat de tots els presos polítics, el lliure retorn dels exiliats i la fi de la repressió.

La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya dona suport a les mobilitzacions convocades en rebuig a la inhabilitació del president de la Generalitat i reitera que la sobirania popular ha de prevaldre davant les imposicions del poder judicial.

Palau del Parlament, 19 de desembre de 2019

Anna Caula i Paretas, Portaveu del GP d’ERC; Gemma Geis i Carreras, Portaveu adjunta del

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: