Des de la presó: “L’aïllament o fracàs de la via repressiva de l’Estat”

 
omnium cultural
«Com a país sabrem cavalcar les tenebres que ens envolten»
Carlota Gurt

Estimadíssims socis,

L’Estat espanyol aguditza el seu aïllament de la justícia internacional, desatenent el mandat del Tribunal de Justícia de la Unió Europea o el Grup de detencions arbitràries de les Nacions Unides, inhabilitant a representants democràtics i condemnant a representants culturals. Per això, exigim un cop més que finalitzi la repressió contra el sobiranisme i els moviments socials, i encoratgem la ciutadania a continuar pressionant, des de la lluita noviolenta, perquè aquest clam majoritari sigui escoltat.

Aquest 2020 farà 10 anys de la sentència contra l’Estatut. I, malgrat tots els contratemps, hem sabut aturar la deriva antidemocràtica, hem madurat com a societat. Els vells cants de sirena ja no ens afalaguen, hem après a desemmascarar promeses que no es transformen en fets.

Defensem que només podrem avançar des de l’honestedat i el reconeixement de l’altre, alhora que reafirmem que la defensa dels drets humans i el reconeixement del dret a l’autodeterminació són els elements bàsics de tota negociació.

Perquè si hi ha una estratègia que clarament està fracassant és la via repressiva de l’Estat espanyol. El sobiranisme segueix dempeus, al carrer i a les urnes, i més determinat que mai a viure en democràcia i llibertat, que és l’única manera de viure dignament.

La història ens ensenya que tot és qüestió de voluntat política, com per exemple la recuperació de la Generalitat republicana. Per tant, i per prudència, mai no renunciarem a l’esperança, que també vol dir a no posar cap límit als nostres somnis.

No renunciarem a enfortir, també, el sentiment de pertinença des de la diversitat, amb la llengua i cultura catalanes com a principals instruments de cohesió social. Una autoestima col·lectiva com la que vam sentir a Santa Coloma de Gramenet per la 69a Nit de Santa Llúcia. Mirall d’una llengua viva com és el català, però que alhora exigeix revertir una greu situació de retrocés.

Amics i amigues, tercer Nadal entre reixes, però amb les conviccions reforçades. Em sento molt afortunat de poder compartir aquest camí amb tots vosaltres. I us demano que ens preparem per a un nou any on, un cop més, caldrà que estiguem disposats, des de l’empatia i la generositat, a donar el millor de cadascú de nosaltres.

Bones Festes a tothom i sí, feliç any nou!

jordi cuixartJordi Cuixart
President d’Òmnium Cultural

Presó de Lledoners, 21 de desembre del 2019

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: