Defensem les nostres Institucions, les nostres Llibertats i Drets!

Davant el cop d’estat contra Catalunya cridem a la defensa de les nostres institucions i dels drets i llibertats democràtics

Donem un suport ferm i incondicional a les institucions catalanes –president de la Generalitat i Parlament de Catalunya– per afirmar la seva legitimitat democràtica davant d’aquest nou atac i cridem la ciutadania a unir-se a les mobilitzacions en defensa de la sobirania i dels drets democràtics.

La Junta Electoral Central (JEC) va perpetrar aquest divendres 3 de gener de 2020 un cop d’estat: la doble inhabilitació del president de la Generalitat Quim Torra i d’Oriol Junqueras en la seva condició d’eurodiputat. Aquesta decisió és un atemptat a la legitimitat democràtica de les nostres institucions i una vulneració flagrant i matussera dels drets polítics fonamentals de la ciutadania de Catalunya.

Davant la gravetat i excepcionalitat del moment, des de la CRIDA, efectuem les consideracions següents:

1. La legitimitat de la presidència de la Generalitat emana d’un mandat del Parlament de Catalunya, representant de la sobirania popular. La decisió de la JEC usurpa directament les atribucions del Parlament de Catalunya i, en una decisió de dubtosa legalitat, destrueix els fonaments democràtics de les institucions catalanes.

2. El vicepresident Oriol Junqueras és eurodiputat, com va confirmar el Tribunal de Justícia de la Unió Europea per sentència del dia 19 de desembre. Pretendre violentar, mitjançant un acte administratiu, una sentencia de la Unió Europea és democràticament il·legítim i vulnera de nou els drets de centenars de milers d’electors.

3. El cop a la democràcia perpetrat ahir per la JEC deixa en poc més que paper mullat les declaracions i els acords d’investidura signats entre ERC i el PSOE, que havien de tancar la porta a la repressió i retornar a les vies polítiques la solució del conflicte entre Catalunya i Espanya. No és creïble que el pacte posi fi a la repressió i obri una nova via de diàleg entre el Govern de Catalunya i el d’Espanya quan una autoritat administrativa espanyola decideix la destitució del president de la Generalitat.

Des de la CRIDA apel·lem a la responsabilitat de les organitzacions polítiques i socials sobiranistes a recuperar un espai comú d’acció per defensar de manera activa i determinada les nostres institucions i els drets polítics fonamentals. L’ 1 d’Octubre va ser possible per l’acció compartida entre les institucions i la ciutadania. Només des de la reiteració d’aquesta confluència serà possible recuperar l’impuls per exercir de manera efectiva el dret a l’autodeterminació.

D’acord amb el document estratègic aprovat per l’Assemblea Constituent ara fa un any, i observant la precipitació dels esdeveniments polítics recents, en el curs de les properes setmanes el Govern de la CRIDA posarà en consideració dels seus associats una proposta d’actuació política.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: