Josep Maria Tàsies: un eficaç i discret servidor de la ciutat. Rafel Ballús

L’abril del 1979, quan varem començar el primer mandat dels ajuntaments democràtics, a Granollers i altres ciutats ens varem trobar que si volíem impulsar un canvi important de la política i la gestió municipals, ens calia en molts casos comptar amb equips de direcció de l’administració municipal renovats, ben preparats tècnicament i amb unes enormes ganes de treballar pel bon funcionament de l’ajuntament..

En poc temps varem tenir la sort i l’encert de constituir un nou equip directiu de l’administració municipal: La Núria Badia, com a Secretaria municipal; l’Àngels Badia a Urbanisme; en Josep Maria Figueres, com a enginyer municipal, la Maria Gispert com a arquitecte municipal, en Francesc Campanya com a cap de la policia municipal. I en Josep Maria Tàsies al cap de l’Àrea econòmica. Naturalment, els procés de donar nou impuls a les diferents àrees: cultura, ensenyament, serveis socials, etc va representar la incorporació, la majoria de vegades per promoció interna, de diferents professionals.

Tinc un magnífic record de tots ells, amb els que varem treballar intensament durant aquells primers anys i que, en molts casos, varen segui aportant la seva professionalitat al successius consistoris. Però la trista notícia del traspàs d’en Josep Maria Tàsies, em fa recordar –i vull que els granollerins en tinguin constància- que en Tàsies, com li deia tothom a l’ajuntament, va ser un col·laborador importantíssim a l’hora de possibilitar que els projectes nous i/o de millora que volíem tirar endavant fossin possibles. Per la senzilla raó que la situació econòmica amb la que ens varem torbar era catastròfica i redreçar-la era un aspecte clau per fer possible totes les altres coses. I ell va ser en aquest àmbit la meva mà dreta. Posava seny i imaginació professional a les reunions de l’equip de direcció de la gestió municipal, sempre amb discreció, amb sòlids plantejaments tècnics, facilitant les coses a un equip de govern municipal que venia amb unes ganes de canvi i impuls de nous projectes que haurien fet posar nerviós a qui no tingués el seu saber fer… i la seva paciència. Sovint, quan el cridava que vingués a l’alcaldia per a plantejar-li alguna pregunta, sense pràcticament dir-li res pujava amb la informació a la mà. Vaig arribar a creure que em llegia el pensament!

Més enllà dels tòpics que comencen amb “Tots els polítics són…” o “els funcionaris ja se sap…”, el cert és que quan coincideixen polítics honestos i amb ganes de millorar substancialment la qualitat de vida dels ciutadans,  amb una estructura administrativa excel·lent, les coses canvien en quantitat i qualitat. I, sincerament, crec que en Josep Maria Tàsies mereix el nostre reconeixement: va ser un eficaç i discret servidor de la ciutat

Rafel Ballús i Molina

Alcalde de Granollers (1979-1986)

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: