13è Cicle de Cinema Cubà de Mollet: Hernando Calvo Ospina

 

 

Continuem amb el 13è Cicle de Cinema Cubà de Mollet que va començar amb molta força i ens complau convidar-vos a la segona projecció d’aquest any pel proper dissabte 22 de febrer a les 17.30h en el CC La Marineta (Pça. de l’Esglèsia 7).

En aquesta ocasió podrem veure el documental Todo Guantánamo es nuestro. Per la majoria de l’opinió pública mundial, Guantánamo va ser un nom que es va començar a fer tristament conegut a principis de segle a conseqüència de l’establiment en aquest territori de la presó d’alta seguretat on van ingressar sospitosos de col·laborar amb els atemptats terroristes de l’11-S i que ha esdevingut sinònim de la falta de drets més fonamentals dels seus presos. Però pels cubans  des de fa més de 100 anys és part del seu territori usurpat pels Estats Units per convertir-lo en l’únic racó de l’illa en que es produeixen les violacions més flagrants contra els drets humans.

En aquest documental dirigit pel periodista colombià Hernando Calvo Ospina queda reflexat el sentiment dels habitants d’aquesta regió davant la usurpació il·legal de 117 km quadrats a la Bahía de Guantánamo per albergar la base militar i naval estatunidenca que ni volen ni necessiten.

Els propis pobladors del territori són els que, mitjançant entrevistes, denuncien aquesta injustícia convençuts que algun dia aquesta porció de terra serà retornada a l’illa caribenya.

En aquesta ocasió després de la projecció del documental comptarem amb la ponència de Ramon Franquesa per seguir profunditzant en el coneixement d’aquest conflicte. Ramon Franquesa és professor d’Economia Mundial a la Universitat de Barcelona (UB) i és expert en recursos renovables i economia social. Participa en l’Assemblea Internacional dels Pobles on s’agrupen moviments socials de tot el món i de la qual va ser delegat a l’últim plenari celebrat a Caracas.

Com sempre, hi haurà un torn obert de paraules on els assistents podran intervenir per donar la seva opinió sobre el documental o fer preguntes al ponent.

Entrada gratuïta

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: