La Llibreria Catalana de Perpinyà guanya el VII Premi Martí Gasull i Roig a l’exemplaritat en defensa de la llengua

Teresa Casals rep el Premi Especial del Jurat per la implicació en l’escola catalana i la normalització lin

La Llibreria Catalana de Perpinyà ha estat distingida aquest dilluns amb el VII Premi Martí Gasull i Roig, un guardó obtingut per votació popular. L’establiment es va fundar a Perpinyà el 1986 i és l’única de la Catalunya del Nord especialitzada en llibres en aquesta llengua i de temàtica catalana. Va ser impulsada per l’activista cultural Joan Miquel Touron (Vinçà, 1959) a la plaça de Joan Payrà de la capital del Rosselló, en un espai en què el poeta Jordi-Pere Cerdà ja n’havia regentat una. El 2012 la llibreria fou traspassada a Joana Serra (Perpinyà, 1985), activista cultural amb una forta vinculació amb Baó. Teresa Casals ha rebut el Premi Especial del Jurat per la seva implicació en l’escola catalana i la normalització lingüística.

La Llibreria Catalana s’ha imposat així als altres dos finalistes, l’organització independent Amical Wikimedia i l’associació de jugadors de videojocs Gaming.cat.

En l’acte de lliurament, que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha reclamat polítiques i actituds “efectives, decidides, desacomplexades i valentes” per defensar la llengua catalana.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: