Els Mossos detecten quatre casos de simulació de delictes al Vallès Oriental per cobrar de les asseguradores

 

· Els investigats denunciaven haver patit un robatori amb violència, ja que només així rebien indemnitzacions

. Simular delictes i fer denúncies falses són delictes tipificats en el Codi Penal i per tant l’autor pot ser investigat o bé detingut per aquests fets

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Granollers han investigat quatre persones per simular delictes i/o denunciar-los falsament en quatre fets ocorreguts entre setembre i el 18 de febrer.

El primer fet investigat, de setembre de 2019, va ser el d’un home que va denunciar ser víctima d’un robatori violent d’un maletí amb un ordinador al seu interior dins el tren. El denunciant va manifestar que li van estirar del maletí dos joves que van baixar del tren just quan es tancaven les portes a l’estació de les Franqueses del Vallès quan, realment, se’l va oblidar dins el tren quan va arribar a la seva destinació.

Un segon fet investigat, ocorregut també al setembre de 2019, és el d’un home que va patir una sortida de via amb el seu vehicle a la C-35. En arribar la patrulla l’home estava desorientat, nerviós, donava respostes incoherents i no recordava conduir el cotxe, tot i que es trobava assegut al seient del conductor. Portava tots els seus efectes personals i la clau del vehicle. Dies després va denunciar que l’havien drogat i que no recordava res. Que li havien robat tot i que algú, que no era ell, havia estimbat el seu cotxe i l’havien deixat allà, assegut al seient del conductor.

L’home també va defensar aquesta versió per tal que l’asseguradora li arreglés els danys que presentava el cotxe, valorats en uns 15.000 euros. Els agents el van denunciar per simular un delicte i intent d’estafa a l’asseguradora.

Un tercer fet, ocorregut el mes de febrer de 2020, va ser el d’una dona que va denunciar que mentre feia cua per ingressar uns diners en un caixer automàtic de la localitat de Granollers, se li va apropar un home per darrere que, de manera intimidatòria, li va demanar els diners. Quan va aconseguir el botí el lladre va marxar. Les contradiccions posteriors davant els investigadors van delatar la denunciant, la qual finalment va admetre que havia perdut els diners i que ho havia fet per cobrar de l’asseguradora.

El quart fet investigat, ocorregut el 18 de febrer, va ser a la localitat de la Garriga. Una dona va sortir d’un supermercat i va deixar la bossa de mà i la compra dins el maleter del cotxe. Quan va arribar a casa la bossa no hi era. Va tornar al supermercat  i allà no en sabien res. La víctima va trucar a la Policia Local de La Garriga i els va explicar que li devien haver sostret la bossa de dins el cotxe quan retornava el carro de la compra. Passats uns dies, la víctima va denunciar en una comissaria de mossos d’esquadra que havia patit una estrebada a l’aparcament del supermercat mentre sortia amb el carro de la compra. Dies després la víctima va admetre que ho havia fet per cobrar de l’asseguradora.

Tots els casos ja es troben en mans del Jutjat de Granollers a l’espera de judici.

Cada vegada més els investigadors detecten aquesta mala pràctica, generalment perquè durant l’entrevista amb el denunciant o bé amb altres testimonis aquests acaben caient en contradiccions, incongruències o bé admeten finalment la veritat. També perquè el resultat de la investigació demostra que aquests fets que es relaten mai s’han produït o que no han succeït tal com diu la persona que els denuncia.

La finalitat d’aquestes denúncies és rebre indemnitzacions de les asseguradores, ja que la majoria de pòlisses només cobreixen els béns si han estat sostrets amb violència o amb força.

Cal recordar que simular delictes que no han succeït i fer denúncies falses són delictes tipificats en el Codi Penal i per tant l’autor pot ser investigat o bé detingut per aquests fets.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: