Manifest #TanquemCatalunya en relació amb la crisi sanitària del Covid-19

Demanem fermament al Govern de Catalunya que prengui les mesures necessàries i posi les eines oportunes perquè els ciutadans de Catalunya puguin complir les ordres de confinament total del país.

Compartint l’angoixa dels catalans per la crisi sanitària del Covid-19, l’orgull cap a tots els professionals de la sanitat del nostre país, la indignació envers un govern espanyol del tot irresponsable i la frustració cap a un Govern català encotillat dins la gesticulació buida,

Des de Primàries Catalunya manifestem:

Que l’objectiu polític d’aquesta crisi implica gestionar de la manera més eficient possible el contagi, que es preveu que serà molt ampli entre la població adulta. Per mitjà d’un confinament intel·ligent i solidari, el que les decisions dels governs i les accions de la ciutadania poden aconseguir és evitar el col·lapse dels hospitals.

És per aquest motiu que demanem fermament al Govern de Catalunya que prengui les mesures necessàries i posi les eines oportunes perquè els ciutadans de Catalunya puguin complir les ordres de confinament total del país, seguint allò que de manera oficial ha anunciat el president, Quim Torra, en conferència de premsa. Estem segurs que les paraules de l’executiu català, com el gest del president de no signar el comunicat conjunt del govern espanyol, no seran un mer simbolisme.

Per tant, instem la Generalitat de Catalunya a materialitzar la seva crítica de les decisions irresponsables de l’Estat espanyol en decrets i mesures que no només confinin Catalunya, sinó que assumeixin el tancament del país, com decreten de manera responsable altres països europeus com Alemanya o Dinamarca.

En aquest sentit:

  • Les experiències de la Xina i d’Itàlia han demostrat que cal un confinament sever i per territoris per frenar la corba de contagis i evitar el col·lapse del sistema sanitari.
  • Constatem que les xifres de morts a l’Estat espanyol poden superar les víctimes d’altres països en el mateix període de temps. Demanem restringir la lliure circulació a tot el territori per no posar en perill les zones menys afectades.
  • Donem suport a la petició d’experts catalans com el president del Col·legi de Metges de Catalunya, Jaume Padrós, i l’investigador Oriol Mitjà, que demanen la dimissió del comitè d’emergència espanyol per tots els errors comesos en les darreres setmanes.
  • Denunciem que, més enllà de l’estat d’alarma decretat per l’executiu espanyol –justificat, malauradament, en proclames patriòtiques d’unitat i no pas en un rigorós pla de contenció de la pandèmia–, l’Estat ha anunciat un pla totalment insuficient per evitar l’enfonsament de milers de petites i mitjanes empreses. En aquest sentit, volem destacar mesures com les de Dinamarca, que garantirà el pagament de tots els salaris a canvi de cinc dies de vacances; la prohibició d’acomiadaments a Itàlia, o les de França, on no es pagaran impostos ni de llum ni de gas.
  • Palesem la necessitat d’un Pla català de prevenció del rebrot de la crisi sanitària i econòmica. Un pla elaborat des de l’excel·lència científica que tenim al nostre país, juntament amb un govern de Catalunya disposat a actuar de manera sobirana i la participació del conjunt de la ciutadania: autònoms, petites empreses, organitzacions i entitats que coneixen les seves necessitats. El teixit productiu català sabrà afrontar la crisi i sabrà recuperar-se’n.
  • La irresponsabilitat del govern espanyol posa en perill la població; la subordinació del govern català, també. Revertim-ho!

Per tots aquests motius, els sotasignats exigim que, per la seguretat de tothom, el Govern de Catalunya concreti les mesures necessàries perquè les empreses i la ciutadania puguin complir les recomanacions dels experts i professionals sanitaris, que demanen un confinament intern total i el tancament perifèric de Catalunya.

Tanquem Catalunya.

Limitem els moviments interns.

Superem aquesta crisi amb responsabilitat.

Signa en manifest aqui

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: