Els Mossos d’Esquadra denuncien el pilot d’un dron que sobrevolava Barcelona

Generalitat de Catalunya

Govern.cat

07/04/2020 18:03

Els Mossos d’Esquadra denuncien el pilot d’un dron que sobrevolava Barcelona a una distància de 500 metres d’alçada

Mossos d’Esquadra

. Utilitzava el dron de forma irregular, sense permisos i posant en risc el trànsit aeri ja que els vols superaven els 500 metres d’alçada, una cota molt superior a la legalment autoritzada 

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra han identificat i denunciat un home que havia realitzat, durant les darreres setmanes, fins a 36 vols il·legals amb drons per sobre de la ciutat de Barcelona. L’home utilitzava el dron de forma irregular i, a més, de forma molt perillosa, ja que en la majoria de vols superava els 500 metres d’alçada, una cota molt superior a la legalment establerta per aquestes aeronaus (120 metres).

Els agents van poder constatar que en algun cas l’alçada assolida va ser superior a la d’algunes aeronaus tripulades. Així mateix, realitzava aquests vols dins de l’espai aeri controlat de l’aeroport del Prat i molt proper a heliports utilitzats per serveis d’emergència.

Aquests vols es van intensificar notablement en el moment que es va decretar l’estat d’alarma i el conseqüent confinament i el duia a terme tant de dia com al vespre i incrementava considerablement no només l’alçada, sinó també la distància.

El pilot enregistrava imatges de la ciutat de Barcelona amb l’objectiu de publicar-les a través de les seves xarxes socials.

Després d’haver identificat el pilot i el punt des d’on enlairava el dron els Mossos d’Esquadra l’han denunciat per diversos incompliments de la Llei de Seguretat Aèria i han traslladat aquesta denúncia a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), òrgan responsable de la generació de l’expedient sancionador. Les sancions per fer volar drons recreatius de forma il·legal poden arribar, en els casos més greus, als 225.000 euros.

Els Mossos d’Esquadra recorden que està prohibit fer volar qualsevol dron per usuaris recreatius a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, independentment del pes i alçada màxima d’ascens. En el cas de drons professionals es requereix, entre altres requisits, l’autorització expressa de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria i la coordinació amb el gestor de l’espai aeri.

Finalment, cal recordar que en la situació actual és responsabilitat de tota la ciutadania evitar accions i conductes que posin en risc altres persones. En aquest sentit, i dins de l’àmbit dels drons, s’està especialment atent per identificar altres persones que realitzen conductes similars a les denúncies.

Àrea de Comunicació
Barcelona, 7 d’abril de 2020

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: