Viure confinats…

Avui Nyoquis de sèmola

Algú podia imaginar que viuríem un llarg confinament i que caldria menjar per sobreviure? Sempre m’ha agradat cuinar. Ara ens les hem d’enginyar per a preparar àpats possibles, amb els ingredients que tenim a l’abast.

Tenint en compte que als mercats no sol haver-hi de tot com quan la vida és normal, que no podem moure’ns al nostre albur quan falta quelcom, hem d’optar per preparar menges senzilles però apetitoses.

Sempre m’ha agradat cuinar, dèria que em va encomanar la iaia Margarida.

Quan era petita m’agradava veure-la remenar en els fogons d’una cuina econòmica, amb trossos de llenya i al costat hi tenien un fogonet de carbonet, per fer coses a la brasa. A l’hivern teníem el què nomenaven un espectacular foc a terra -avui llar de foc- amb troncs on ho coïen tot, sobre unes graelles gegants. Sabor que MAI he pogut recuperar. La meva dèria va començar doncs molt aviat, donat que jo vaig viure només fins els set anys a casa meva, que era l’hostal del poble, al Pont de Vilomara.

Quan tenia set anys em van portar a viure amb uns tiets que no tenien fills a Granollers. Tenien una minyona -els més joves no coneixen aquesta paraula era la persona que ho feia tot a la casa-, la Manela, que cuinava com els àngels. Jo estava sempre pendent del què feia. Vaig aprendre molt del seus coneixements.

Quan em vaig casar vaig tenir la sort de ser molt amiga del Paco Parellada, de la Fonda Europa. Els seus savis consells em van servir per conèixer molts secrets dels fogons, com ell nomenava a la cuina ben feta, senzilla, però saborosa

Ara, dins la Pandèmia pel Corinavirus dels pebrots, diria ell, hem de cuinar a partir del què tenim, aprofitant vells trucs per tal sigui plaent al gust, allò que preparem.

Podem dedicar més temps de l’habitual a remenar pels fogons i assajar o retrobar menges. Jo m’hi passo el matí buscant possibilitats de fer, a partir del què tinc a ma.

Avui he fet Nyoquis de sèmola. Feia anys que no els preparava. Sort que els vaig posar al meu llibre de cuina  Una dèria pels fogons i he seguit pas a pas la recepta. Proveu i estareu contents d’haver-los preparat, ara que tenim temps.

Ingredients?

1/2 litre de llet. 90 gr. de sèmola d’arròs. Sal. Pebre. Nou moscada. 2 rovells d`ou.. 60gr de formatge ratllat. Mantega.

Poseu la llet al foc i, quan comenci a bullir, aboqueu-hi la sèmola, la sal, un pessic de pebre i altre de nou moscada sense deixar de remenar durant deu minuts, foc molt suau.

Aparteu-ho del foc i afegiu hi els dos rovells d’ou sempre remenant. Torneu ho al foc molt suau. Retireu-ho novament i afegiu hi els 60 gr. de formatge ratllat remenant curosament. Poseu-ho altra vegada al foc uns 20 segons, sense deixar de remenar.

Abocar aquesta pasta en una plata untada de mantega, procurant que quedi del gruix d’un dit. Deixar reposar una hora.

Ja freda la pasta talleu amb un talla-pastes rodó o, configureu els nyoquis ho amb els dits. Empolvoreu-los amb formatge ratllat i poseu los a forn suau uns 20 minuts, per tal agafin un bonic color daurat.

 

 

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: