1er de Maig. Commemoració Festa del Treball

Anys enrera, quan res era fàcil i tot estava controlat, quan la gent treballava a les fàbriques i Mercats, quan tots fèiem el que ens pertocava dins el mon laboral, la Festa del Treball era dia senyalat per a tothom sense excuses ni condicions.

De bon matí solien circular camions plens de gent que anaven a passar el dia fora de casa amb amics, a un encontre amb dinar que cadascú es portava de casa. Gran enyorança recordar aquells anys feliços quan despertes a la vida.

Era el primer dia d’anar a la platja a fer un bany, malgrat que l’aigua era freda. Hi anàvem amb autocar o fèiem grups amb algun Taxi. Pocs, tenien cotxe.
Recordo algunes persones d’aquell moment, la Rafela Massaguer, l’Esrcamís i la seva dona, quan res era fàcil: ni menjar, ni moure’s, ni pensar. Situacions que es van anar resolent i, malauradament, sembla que volen retornar.
Enyoro el bon rotllo -que diuen ara- que manteníem amb tothom, la gent de Granollers. Tots ens coneixíem i ens sabíem quan ens necessitàvem. Parlo de famílies en general, només unes poques privilegiades podien viure mig aïllades, de forma folgada.

La majoria, se les empescava totes per a sobreviure i poder, de tant en tant, fer una escapada a la platja o a amb tren a Barcelona -era una gran aventura-, ni que fos a passejar.

Visca el TREBALL. Benvinguda la FEINA

 

 

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: