Aclaparats! El 9 Nou

Ens sentim afeixugats, anys enrere hauríem dit cagats de por, per aquesta maleïda pandèmia que ens manté sota control. També amoïnats per que, els que decideixen i tenen el poder, fan tests del Covid-19 a futbolistes  mentre deixen de banda als que pateixen, a primera línia, aquesta malastruga: els Metges i sanitaris. Caldria fer un recompte dels que, malgrat el risc de contagi s’han mantingut fidels als seus llocs de treball, prop dels que els necessitaven i hi han deixat la pell. Molts com avui dilluns, la Dra. Vicky Yetano, del nostre Hospital.

Es tracta d’un virus que vol acabar amb els vells, amb els més pobres, amb els delicats de salut, els sense sostre ni ningú que els vetlli ni els mimi.

Damnificats? TOTS! Rics-pobres. Joves-vells. Homes-dones. Guapos i lletjos.

-Els que tenim determinada edat per vells: ja no servim,  fem nosa, ens volen fora. Així ho han dit els manaires de molts països. No produïm. Estem en el punt de mira, igual que els delicats de salut -costen i no aporten res a l’erari públic-

-Els que tenien comerços i negocis -objecte del desig de propis i estranys-. Aquells que tenien més que la majoria que, envejosa, els ho retreia. Els que vivien sota el pont. Tot ha quedat fora de joc. Ara, som tots iguals. Confinats a casa els que tenim la sort de tenir-ne. Sota els ponts, en molts països pobres. Fa feredat!

-Els més mal parats en aquest ball son els Metges i Sanitaris. Treballen de nit i de dia. El risc de contagi és exagerat. Molts hi estan deixant la pell. El meu suport!

-Els polítics? A alguns els va be aquest «rio revuelto» per a sembrar més tempestes com si no en tinguéssim prou amb les habituals. Ara que tenen temps, podrien-Haurien d’estudiar com resoldre el futur en la igualtat. Queda palès que ara, avui, tots som iguals. Urgeix que treballin en allò que abans tenien a l’abast i no van fer: Procurar que a ningú li falti la feina, ben retribuïda, no únicament bona pels que manen i, malèfica per a la gran majoria. Cobren quantitats que no guanyen i haurien de fer com han fet uns pocs, deixar de cobrar allò que no fan: desplaçaments, comissions…. Pensin i actuïn! Ens en recordarem quan ens cridin a Votar. Tenim bona memòria per tot allò que NO ens agrada.

És moment idoni per recuperar l’esperit, temps per pensar-meditar, dir mots sovint a l’oblit però que ens agrada escoltar. T’ESTIMO!

Fomentar i aprofundir en la cultura, la lectura, la vida amb la família, de manera especial amb els nostres joves. Gaudien d’unes llibertats per a mi fora assenyades sense cap mena de control. Recuperem-los a la llar.

Hem de planificar bones gestes amb el Medi Ambient. La Naturalesa s’ha revelat, ajudada per mans malèfiques però que malauradament, no els ha sortit com volien i TOTS ballem el mateix ball: el del Confinament, que Deu sap quan acabarà.

Fem vida de família. Cuinem pels que tenim a prop. Avui proposo fer Garum.

És una menja que ja degustaven els romans. Jo la vaig menjar per primera vegada al Motel Empordà de Figueres, que menava Josep Mercader grandíssim cuiner-amic. Serveix per fer canapès però també per acompanyar un bon filet a la planxa, farcir uns tomàquets, carbassons o carxofes.

20 filets de anxova sense espines. ½ Kg d’olives negres d’Aragó sense pinyol. 5 rovells d’ou dur. 3 grans d’all escalivats. Un ram de julivert. 8 tàperes. 1/4 de litre d’oli d’oliva. 2 cullerades de bon vinagre. Batre els ingredients en una batedora fins aconseguir una emulsió espessa.

3 Responses to Aclaparats! El 9 Nou

 1. Montserrat Ponsa dice:

  Quan tot falla ens queda l’amor, l’amistat, la familia.

  Me gusta

 2. Montserrat Ponsa dice:

  Nadie consigue averiguar -lo han visto diferentes técnicos- qué le pasa a mi Blog, porqué NO puedo entrar a escribir. Me gustaría que si alguien conoce el motivo, me ayude a solucionarlo. Gracias.
  Montserrat

  Me gusta

 3. Montserrat Ponsa dice:

  Vivimos momentos extraordinarios, el Confinamiento no se acaba. Inimaginable que llegara una situación como la que vivimos desde el 11 de marzo y, nos preocupa, que nadie ose hacer predicciones.
  Ojalá pueda recuperar mi Blog, Necesito escribir para comunicarme con los amigos cercanos pero también los del orbe.

  Me gusta

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: