Declaració del Parlament de Catalunya de suport als treballadors de Nissan. Adoptada en el Ple del Parlament el dia 3 de juny de 2020


El Parlament de Catalunya manifesta el seu total suport als treballadors de Nissan, que, des del 4 de maig de 2020, estan en vaga indefinida per la incertesa a què s’enfronten davant el possible cessament de l’activitat industrial als centres de treball de la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac, i Sant Andreu de la Barca.

El Parlament de Catalunya reclama a totes les administracions que mantinguin la voluntat de promoure les accions necessàries per a interpel·lar la direcció de Nissan perquè mantingui actives les plantes de fabricació, i també l’ocupació que en depèn, sempre tenint en compte el vessant social.

El Parlament de Catalunya mostra la seva preocupació per les conseqüències que una mesura tan dura pot comportar per al conjunt de proveïdors i empreses auxiliars que treballen per a Nissan, que sumen més de vint mil treballadors a Catalunya.

El Parlament de Catalunya constata que el sector de l’automoció és una part important de l’economia, amb un teixit industrial que genera riquesa i ocupa centenars de milers de treballadors.

La indústria catalana, i en particular la de l’automòbil, ha de seguir la transició energètica. Avui més que mai, cal apostar per una indústria de futur i per mantenir els llocs de treball, amb la implicació de les administracions, potenciant el Pacte nacional per a la indústria.

El Parlament de Catalunya demana a la direcció de Nissan que prengui decisions que permetin mantenir l’ocupació, tant directa com indirecta, del conjunt de persones treballadores, ateses les enormes conseqüències socials que el cessament de l’activitat pot tenir per al territori.


Palau del Parlament, 3 de juny de 20

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: