Declaració del Parlament de Catalunya de solidaritat amb les protestes contra el racisme i la discriminació

Adoptada en el Ple del Parlament el dia 4 de juny de 2020


El Parlament de Catalunya condemna l’assassinat de George Floyd i de totes les víctimes del racisme, als Estats Units i arreu del món.

Així mateix, el Parlament de Catalunya reafirma el seu compromís amb una societat lliure de desigualtats i de discriminacions, tot entenent que, per a aconseguir-ho, les mateixes institucions que són fruit d’aquest racisme i aquesta desigualtat estructural han d’ésser les primeres a examinar llurs privilegis.

El Parlament de Catalunya també reivindica el dret de la ciutadania a la protesta, tal com emana de la Declaració universal dels drets humans, que en els articles 19 i 20 reconeix el dret a la llibertat d’expressió i a la llibertat de reunió i associació pacífica, una llibertat bàsica i definitòria de qualsevol societat que vulgui considerar-se una democràcia.

Finalment, el Parlament de Catalunya reafirma el seu compromís amb el diàleg i la recerca de solucions als problemes estructurals del racisme i la discriminació. Aquestes solucions s’han de basar en el fet d’escoltar els qui denuncien llur situació, i no pas en llur repressió violenta. El Parlament de Catalunya constata que les tensions socials es resolen cercant les solucions mes legítimes possibles, basades en el consentiment i no pas en la coacció.

Palau del Parlament, 4 de juny de 2020

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: