Els uns i, els altres. Tots!

Voldríem, que aquesta pandèmia que ens tortura, posés fi a les diferències que afecten la nostra societat. Malgrat que sempre ens han inculcat aquella proclama que Tots som iguals en Drets i Deures, aquesta conjunció mai s’ha produït. Ara la Pandèmia ho fa més visible i punyent. Guanyarem la igualtat! Hi ha persones que tenen: sostre sota el qual protegir-se del fred, la calor, la pluja, el mal temps. Un plat a taula amb els aliments bàsics per sobreviure. Disposen d’un llit on dormir i reposar després la seva jornada de treball. Tenen –potser hauriem de dir tenien– una feina o professió que els permet guanyar el suficient per a viure amb dignitat amb les seves famílies, educar els fills, cuidar els seus avis. Tenen amics i coneguts amb qui comparteixen activitats i lleure. N’hi ha d’ altres, però, que no gaudeixen d’aquestes condicions de seguretat mínima vital.

Ens ha sorprès –fa ja tres mesos– una pandèmia inesperada que ens manté a tothom aïllats de la feina, de l’escola, la Universitat, àdhuc de la família. Podem conviure amb els més propers, però no podem fer-ho encara amb els que viuen en altre domicili. Vet aqui la necessitat de no oblidar els que no tenen sostre que els empari, que malviuen al ras, potser sota un pont, al carrer, en un camp, sense cap mena de seguretat. Disposen només del que porten al damunt. Mentre nosaltres romanem protegits sota teulada, ells restena mercè de l’aixopluc que, puguin trobar cada nit. Si han estat de sort, alimentats amb aquell mos de pa que algun veí els ha proporcionat. Ni casa, ni família, ni feina.

Aquesta pandèmia ens hauria de fer pensar, servir de revulsiu. Qüestionar-nos per què jo tinc casa, llit, queviures… mentre que altres, molts, no tenen com subsistir. Veus injurioses recriminen: “No volen treballar…” I em pregunto: on? Molts no han tingut preparació per la vida. Segur que son pocs, els que s’hi troben per gust. Ningú no els ajuda i acomboia. Pensem hi. Actuem!

Que la pandèmia ens reconverteixi i ens faci més humans. Compartim el què tenim, com diuen els meus amics equatorians: casa-cama y chocolate però també la paraula. Tant de bo quan, en temps futurs, el món s’hagi reconvertit en no se què, ni com, la gent que hi visqui, expliqui als seus fills que aquella maleïda pandèmia Covid-19 va fer reflexionar  tothom, rics i pobres, savis i ignorants, homes i dones, joves i vells, lletjos i ben plantats. Que tots van fer un joc comú: intentar sobreviure aquella malastrugança i, ho van aconseguir gràcies a l’esforç comunitari d’uns i altres.

MENGES PER A LA DESESCALADA

I a la cuina del confinament d’aquesta setmana: calamarsets farcits contra la pandèmia. Amb una gran dosi d’amor

INGREDIENTS dos calamarsets per cap si són petits; dues butifarres; escuradents; vi blanc; farigola i julivert. Per al sofregit: all, ceba, una picada de pinyons, una galeta i vi blanc.

Netegem els calamarsets separant potes i les aletes. Els amanim amb sal i pebre, els enfarinem i els fregim amb oli d’oliva. S’escorren i es reserven. Traiem la pell de les botifarres i les fregim amb les aletes i les potes dels calamarsets tallades ben petites. Afegim un ramet de farigola, julivert i un got de vi blanc sec. Hauria de quedar una pasta densa per farcir els calamarsets. Els segellem amb escuradents i els col-loquem en una plata per fornejar.

Preparem un sofregit d’all, ceba, la picada de pinyons una galeta i altre got de vi blanc. Si queda caldo de peix al frigorífic, afegiu n’hi, si no, una mica d’aigua. Amb foc suau, deixem que es confiti. Ho abocarem damunt els calamarsets i ho entrarem al forn, també suau uns 15 minuts, quan siguem a punt de seure a taula

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: