La llei de la selva?

Educació i amor son drets-deures fonamentals per a viure amb dignitat. Acabem amb la llei de la selva que ha imperat des que el món és món. Si repassem notícies d’arreu, quedem esfereïts de les situacions viscudes arran de la pandèmia. Estic convençuda que mai més res no serà igual. La vida ha fet un gir de 90 graus i costarà recuperar la normalitat.

   I què vull dir quan parlo de normalitat? Que tothom, quan ens llevem, sigui a l’abric d’un sostre que ens protegeixi del fred i de la pluja. Allò que molts hem tingut com a norma des que vam néixer. Un espai per viure prop dels que estimem, on educar i vetllar pels nostres fills, nets, besnets, amics sense pors ni amenaces.  Que puguem dur a terme la nostrafeina, aquella que ens procurarà allò necessari per viure per tal que tothom tingui assegurat l’imprescindible per a menjar, sobreviure prop dels seus: plat a taula,  llit, roba per protegir-se del fred i de la calor.

   Impulsar l’escolapública per tal agafi forta embranzida i doni servei a tots els infants del món. No la volemprivada.L’educació és un dret universal, fonamental per viure amb dignitat. Suposa la preparació per a la vida del futur que, plegats, ajudarem a construir, gens fàcil si no hi participem tots, sense capelletes.

   Sanitat i serveis hospitalaris enfortits pels ajuts municipals. Professionals preparats i ben retribuïts que dediquin seus coneixements a favor de tots, de forma pública. Que s’acabi aquella frase sovintejada, “Aquí no li puc fer, vingui a la meva consulta.” Professionalitat-ètica-amor triangle que no s’hauria d’escapçar mai.

   Només junts, -ciutadans, professionals, polítics- podem construir un futur d’esperança on podrem viure amb dignitat i llibertat. Posarem fi a la llei de la selva que ha manat des de temps immemorials i volem que toqui la simfonia final: llibertat

   I avui a la cuina de resistència, peres al vi negre

INGREDIENTS. 4 peres, deu cullerades de sucre, mig got d’aigua, un got de vi negre i una rajola de xocolata negra. Jo faig servir Nestlè postre.

   Fem un almívar amb el sucre i el mig gotet d’aigua. Quan comença a fer bola, cal afegir-hi les peres prèviament pelades, el vi negre i baixar el foc al mínim. Taparem l’atuell durant uns 10 minuts. Llavors desfarem la xocolata amb aigua, jo ho faig a bany maria. Cal remenar be perquè es desfaci sense grumolls. Un cop llest, l’aboquem damunt les peres.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: