Pic de calor amb TºC de fins a 40ºC

Dimecres 1 de juliol és quan s’espera que els termòmetres pugin més a gran part del territori català i es puguin produir els valors més elevats de l’any en molts punts de l’interior. A la costa poc es notarà aquest pic de calor, només ho notarem amb un augment notable de la sensació de xafogor, però els termòmetres difícilment s’enfilaran més enllà dels 30ºC a causa de les marinades, que els mantindran a ratlla. Una altra cosa serà del prelitoral cap a l’interior, on les temperatures superaran àmpliament aquesta xifra i es podran acostar als 35ºC amb facilitat. On més es deixarà sentir la calorada serà al pla de Lleida i a l’interior de l’Ebre, on puntualment es podran fregar els 40ºC.

A l’espera del pic de calor

Fins aleshores, aquest dimarts, 30 de juny, les temperatures pujaran encara una mica més aquest dimarts amb ambient molt càlid al centre de la jornada. El sol dominarà arreu, però l’excepció serà el Camp de Tarragona i zones de l’Ebre, on els termòmetres poden baixar una mica a causa d’alguns núvols baixos que poden fer la guitza als banyistes.Mapa del temps a Catalunya pel pròxim dimarts 30 de juny del 2020Previsió de símbols a Catalunya per aquest pròxim dimarts | Catalunya Diari

La majoria de màximes se situaran entre els 28ºC i els 32ºC, amb els valors més alts com més a l’interior. No obstant, a Ponent i l’interior de la vall de l’Ebre es fregaran els 35ºC un dia més. Tot plegat amb sol radiant arreu i tan sols nuvolades de tarda amb algun ruixat puntual al Pirineu. De cara a la nit i matinada de dimarts a dimecres, no es descarta alguna gotellada de calor a la meitat oest de Catalunya.

La calorada caducarà aviat

Dijous serà altre cop un dia molt plàcid amb sol, però s’acabarà la calorada i les temperatures ja quedaran molt més baixes a l’interior, on farà menys calor, a Ponent, vall de l’Ebre ja no es passarà dels 34 a 36ºC. Com a petita novetat, a la tarda hi haurà més ruixats, sobretot a l’oest que viatjaran cap a la Catalunya central i comarques del nord de Barcelona i Girona de cara a la tarda. Els ruixats més significatius seran al Pirineu, Prepirineu i Ports, inclús potser al nord de la Catalunya Central.

Els següents dies, recuperarem el sol i més estabilitat a les tardes amb temps típic d’estiu amb calor normal per l’època, sense excessos. Ara per ara, lluny estem de patir una onada de calor com la d’ara fa un any a gran part de Catalunya.   

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: