Democràcia participativa

He recuperat un article publicat en el llibre 1.477 una sola història, publicat per Granollers per la Independència Primàries Catalunya. Tenia de sortir per Sant Jordi però el Covid-19 ho ha acaparat tot. Recomano el llibre.

Son molts, massa, els que pensen que Democràcia és anar a votar cada quatre anys i protestar la resta de temps, criticar si ho fan bé, si tal o qual és corrupte, si calia prendre decisions que no han pres.

Doncs NO. Segons el Diccionari de la Llengua, Democràcia és predomini del poble en el govern de l’Estat, dels ajuntaments. Vet aquí la lletra petita que mai llegim. Si volem conquerir la veritablde democràcia, cal que ens arremanguem tots i ens mullem!

Hi ha múltiples formes de participar en els pobles i ciutats respectius. A bona part de les regidories hi ha grups de treball que col-laboren amb els responsables municipals. I si no hi son, cal reclamar-ho, dient que volem formar part de tal o qual responsabilitat, per viure, des de dins, tot allò que es cou al nostre Municipi. Sí, hi SOM.

Sempre s’ha dit que la unió fa la força. Ara més que mai hem d’unir esforços si volem aconseguir el món, la ciutat, el poble que volem, amb dignitat i justícia, amb pau i concòrdia, el què pertoca als sers humans.

Hem de treballar junts per a negociar il-lusions, junts per apaivagar ànims, junts per projectar el futur, junts per vetllar pels nostres interessos elementals: salut, escola, cultura, vellesa digne, aigua, sostre. Junts per a ser capaços de treballar per coses nobles i també per a denunciar els que, tot i que escollits pel poble, no defensen els seus interessos. Unts per acomboiar a aquells que ho han deixat tot: país-cultura-família per aconseguir un treball digne per a sostenir-los. Junts per exigir que els siguin reconeguts els seus drets. Junts per a mostrar-los els seus deures i ajudar-los per tal els pugui dur a terme. Junts per clamar justícia davant la ignomínia, junts per erradicar la pobresa i apostar per la igualtat.

Una bona majoria dels que governen no entenen les nostres rèpliques i ens titllen de protestar sense motiu. Si reclames fas nosa, em consta. Tant de bo fóssim molts els que féssim aquest exercici de dir NO, o PROU quan estem segurs d’allò que reclamem. Alguns dels que manen arreu es creuen en possessió de la veritat. Estic convençuda de que si, enlloc de protestes individuals fem pinya, hauran de dedicar-nos mé atenció. Consti que no insto a la protesta, sino al treball en equip.

Acosteu-vos al vostre ajuntament i demaneu com podeu ser útils. Serà un pas endavant per a la consecució d’aquesta incipient democràcia que tots confiem assolir amb plenitud. Us heu demanat mai què feu vosaltres per la democràcia? Interessem-nos pel que passa als nostres pobles ciutats. El resultat serà òptim. Us hi esperem!

Montserrat Ponsa. Granollers per la Independènica. Primàries Catalunya

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: