Discriminació…

És una paraula-actitud de menspreu, un tractament d’inferioritat envers persones i col-lectius que no gaudeixen de l’estima d’altres per motius diversos, de manera especial la posició social dins la societat que, dirigida per uns pocs, aquells que tenen la paella pel manec pels seus diners, per la seva feina, pel seu vestir, pel cotxe que utilitzen, dirigeixen -al menys ho pretenen- el futur de tots.

Sortosament som molts els que hem viscut la vida sense diferenciar uns i altres; els qui de forma respetuosa hem educat els nostres fills, nets, besnets a partir de la nostra manera de fer, de ser, respectant i escoltant tothom grans i petits a tothora i hem estat prop dels que ens necessitaven. Ho hem aconseguit? Sovint penso que, al menys jo, no n’he sabut prou. Com deia el meu estimat espós, hi ha moments que hem de saber dir no. Paraula per a mi desconeguda.

Les gelosies maten cors i ànimes, sortosament mai he estat atacada per aquest sentiment però, pocs se n’escapen. Parlant amb amics i coneguts descobreixes que és como una mena de pandèmia que ataca, i pocs se’n lliuren. La medicina-vacuna és única i eficaç: estimar, compartir, enraonar, vicis d’excel-lència malauradament desapareguts. Tothom vol ser superior al seu veí.

Jo els dic: «Amics, rere la Covid -19 res no serà igual. Les limitacions seran el nostre pa de cada dia, també en el nostre quefer quotidià.» Infeliços? No! Serà l’inici d’una nova etapa on regnarà l’amor, la convivència, la conversa. Caminar plegats per aquest món de déu que ens ha tocat viure, del que guardem, si més no els que tenim determinada edat, els anys viscuts de penuries quan la Guerra Civil i la post guerra, quan érem feliços amb poca cosa. I sí cal, per aconseguir-ho, una gran sobredosi d’amor i d’esperança. Ah! I només plegats ens en sortirem! La pandèmia es convertirà una batalleta per explicar als que arribaran després, quan nosaltes ja haurem marxat.

I avui, a la Cuina de resistència: compota de fruites, dedicada a la Rosa V, Moltes gràcies per seguir-me

INGREDIENTS: Dues pomes, dues prunes, dos préssecs, quatre figues, una taronja, dos kiwis, sucre, mel i canyella.

Pelar i tallar les fruites de mida similar i col.locar-les en una cassola que cobrirem amb vi bo o, vermout, unes cullerades de sucre -jo n’hi poso quatre i una de mel- i, un polsim de canyella. Foc suau per tal que no s’enganxi uns 15 minuts. El resultat és bo. La feina de tallar la fruita queda ben compensada pel resultat.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: