Arriba «Acció Directa» de Jann-Marc Rouillan


Una novetat que és molt més que la crònica d’un grup armat. ‘Acció Directa. Crònica política d’una lluita armada’, és el relat d’una generació, d’un moment polític.

De Tolosa a París, passant per Barcelona, la breu però intensa història d’Acció Directa és un no parar d’expropiacions, persecucions en cotxe, serveis secrets, lluites a les presons, ocupacions massives, tirotejos… Una història real de guerrilla que no té res a envejar als clàssics de l’acció. És l’experiència del Maig del 68, unida a les lluites dels moviments autònoms, dels sensepapers, de les revolucions del Tercer Món, d’un proletariat precari que no es vol rendir i un fil roig que no han aconseguit tallar.

‘Acció Directa. Crònica política d’una lluita armada’, és un relat en primera persona de qui no sols en va ser protagonista sinó un dels seus cronistes per excel·lència. La ploma mordaç de Jann-Marc Rouillan no entén de renúncies ni admet segones interpretacions. Compra ja el llibre L’autor, Jann-Marc Rouillan, va participar en la formació del mil i els gari, i més tard d’Acció Directa. Perseguit a l’Estat espanyol, on va ser amnistiat el 1977, va ser processat i empresonat a l’Estat francès en dues ocasions (1974-1977 i 1980- 1981). El febrer de 1987 va tornar a ser detingut acusat d’haver participat en diferents accions armades, sent condemnat a diverses cadenes perpètues.

Després de més de vint anys a la presó, el 6 de desembre de 2007 obté el tercer grau, que li és retirat després d’una entrevista concedida al diari L’Express. No serà fins al maig de 2011 quan accedeixi a la semillibertat. Des de llavors treballa a l’editorial Agone.

Rouillan és autor de diverses obres literàries. Tigre de Paper vam publicar en català el 2018 la seva novel·la ‘La part dels llops’.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: