Tardor 2020

Totes les estacions de l’any tenen el seu encant. D’uns anys ençà, però, la tardor és més estranya que mai, difícil de preveure com serà, què passarà. Aquest dimarts 22 de setembre, acabada d’encetar, després d’un matí de cel radiant i sol esplèndid que he aprofitat per fer salut amb uns minuts de contemplació, de sobte, a primera hora de la tarda hem viscut una tempesta inusual, gairebé tropical: aigua,vent, pedra, xiulets i, un cel esparverador. Semblava que cauria a trossos. He fet entrar el gos, esporuguit del què passava. Feia una certa basarda. M’ha vingut al pensament el cicló Charlie, que vaig viure a san Antonio de los Baños (Cuba) mentre participaba en un equip de treball l’11 d’agost de 2004. Va arribar de nit -com els lladres- i va durar fins a la matinada. Va ser una llarga nit i un terrible despertar. Els estralls causats van ser notoris. Vam ajudar a netejar i acompanyar a qui ho necessitava.

M’agrada la tardor per gaudir dels colors que la natura ofereix, tons i paisatges irrepetibles que, sovint, només duren uns segons. O tens a punt la màquina de retratar o mai més gaudiràs de tanta bellesa. Acostumo a passejar el capvespre per no perdre’m les postes de sol: increïbles.

M’agraden els fruits que la tardor ens ofereix, els bolets, les herbes boscanes, el raïm, els codonys. Sobretot perquè són de proximitat. Dol que ens haguem avesat a menjar no importa què a qualsevol época de l’any perquè ens agrada. Déu sap d’on arriba. Res com fruits de proximitat i en el moment escaient. El sabor no té res a veure amb l’original. Em desagrada de la tardor que escurci el dia i es faci fosc tan aviat. La nit i la fosca son les meves enemigues. Voldria habitar en un món on tot el dia fos net i clar…

I avui a la Cuina de resistència, menges de pobre: una sopa d’all amb ou escaldat i pa amb vi i sucre. Quan era petita era el nostre menú diari. Excel.lent!

INGREDIENTS I PREPARACIÓ Per la sopa: restes de pa sec, uns grans d’all sense pelar, oli, sal, un polcim de pebre i un ou. Es posa a bullir els ingredientes excepte l’ou, que l’esclafarem quan la sopa ja hagi bullit una estona -mitja hora- i remenarem per emulsionar. Per al pa amb vi i sucre, ja ho diu l’enunciat: unes torrades o pa llescat amb un raig de vi, a mi m’agrada negre i el sucre per sobre.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: